Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii A fost dezvăluit planul pentru un posibil atac nuclear al lui Vladimir Putin

A fost dezvăluit planul pentru un posibil atac nuclear al lui Vladimir Putin

Rusia identifică scenariile regionale care ar putea duce la un război nuclear. Iată noua doctrină nucleară a lui Vladimir Putin.

A fost dezvăluit planul pentru un posibil atac nuclear al lui Vladimir Putin
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   20:45

Vladimir Putin a semnat anii trecuţi un decret prin care a actualizat liniile direcționale pentru utilizarea arsenalului atomic, revoluționând doctrina de utilizare a acestuia. Pentru prima dată în istoria Rusiei, acest tip de document a fost făcut public.

Prin acest nou document, Rusia identifică mai explicit scenariile regionale care ar putea duce la un război nuclear.

Noua doctrină nucleară a lui Vladimir Putin

PASAJ cheie: "politica statului în domeniul descurajării nucleare este de natură defensivă și are ca scop menținerea potențialului forțelor nucleare la un nivel suficient pentru a asigura descurajarea nucleară și protecția suveranității și integrității teritoriale a statului, descurajarea unui potențial adversar de la o agresiune împotriva Federației Ruse și/sau aliaților săi, iar în cazul unui conflict militar, pentru a preveni escaladarea ostilităților și încetarea acestora în condiții acceptabile pentru Federația Rusă și/sau aliații săi".

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: atac atac nuclear Vladimir Putin
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close