Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Prima femeie din România care a înfiinţat o firmă de curierat | BizSchool

Prima femeie din România care a înfiinţat o firmă de curierat | BizSchool

Silvia Duţă are puțin peste 30 de ani și este prima femeie din România care a deschis o companie de curierat și tot prima femeie care a ajuns în aproape 2 ani de la debutul business-ului, cu 18 ore de muncă pe zi, la o cifră de afaceri de două milioane de euro.

Prima femeie din România care a înfiinţat o firmă de curierat | BizSchool
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Bianca Voinea    |    19 Noi 2022   •   10:00

A pornit afacerea de la zero, în timp ce era angajată într-o corporație. A mers în paralel până când a reușit să se susțină din serviciile de curierat. Nu a avut bani pentru o investiţie iniţială, ci a gândit un sistem care i-a permis să îşi creeze un cash flow direct din banii clienţilor.

Practic a luat un serviciu deja existent, dar de nota 8, pe care l-a făcut de nota 10. S-a bazat însă şi pe echipa dedicată pe care a reuşit cu greu să o creeze în jurul ei şi la care ţine foarte mult.

"Sunt foarte corectă cu angajaţii mei. Dacă cineva cere mai puţin şi simt eu că valorează mai mult eu îi dau fără să vină el să ceară", spune Silvia.

Nu i-a fost mereu uşor, ba chiar mărturiseşte cu zâmbetul pe buză că a fost săracă.

"Îmi aduc aminte că m-am dus la metrou şi nu aveam bani de cartelă. Aveam doar un leu, iar cartela era 2 lei, dar mi-am lăsat buletinul gaj ca să pot ajunge la un examen la facultate şi apoi m-am împrumutat la un coleg. Dar mereu am făcut-o cu zâmbetul pe buze, oricât de greu mi-a fost", a mai explicat Silvia Duţă.

Acum a ajuns în punctul în care ambiția ei este să schimbe flota și să facă în România primul parc auto electric, cu o investiţie de jumătate de milion de euro.

Povestea tinerei antreprenoare o aflaţi din interviul realizat de Bianca Voinea la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool inovatie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close