Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Care este, de fapt, adevărul despre horoscop. Preotul Marius Văduva: ”Se poate întâmpla!”

Care este, de fapt, adevărul despre horoscop. Preotul Marius Văduva: ”Se poate întâmpla!”

Viața este o căutare continuă, o călătorie în care ne străduim să descoperim noi experiențe, sensuri și înțelesuri.

Care este, de fapt, adevărul despre horoscop. Preotul Marius Văduva: ”Se poate întâmpla!”
Sursa foto: Getty Images / Ildar Abulkhanov
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    08 Mai 2024   •   16:33

Fiecare persoană are propriile sale căutări și aspirații, iar această căutare poate fi un proces complex și profund personal. Este o călătorie care ne definește și ne modelează pe măsură ce ne confruntăm cu provocările, întrebările și momentele de claritate sau de confuzie. Este unul dintre aspectele care face viața atât de fascinantă și de plină de învățăminte.

Din nefericire, mulți dintre noi, căutăm acolo unde nu trebuie. Preotul Marius Văduva a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN că cel mai important este să știm când și unde să ne oprim din căutare. 

”Direcția în care căutăm nu este întotdeauna cea mai bună. Și nu aș putea să nu mă enumăr și eu printre cei care au căutat greșit, fiindcă la începutul emisiunii m-ați întrebat cum am ajuns preot. Fără această căutare, nu aș fi ajuns. Probabil trebuie ca fiecare dintre noi, cum era o vorbă de-a părinților noștri, să ne dăm cu capul de pragul de sus. Și pragul acela de sus ne ajută cumva să ajungem cu picioarele pe pământ. Adică nu este greșit să cauți, important este când te oprești și unde te oprești.

Cuvintele atât de frumoase ale Sfântului Serafim de Sarov, care spunea care este într-adevăr scopul vieții noastre. Și el spune că dobândirea Duhului Sfânt. Dacă dobândirea Duhului Sfânt este scopul vieții, atunci înseamnă că ai un reper. Căutarea aceasta în toate direcțiile, de la astrologie până la partea aceasta, de exemplu un tarot, ce faci tu ca să îți dai o direcție, o singurătate pe care o are sufletul tău.

Omul asta face, caută să se bazeze pe ceva. Îi este frică de el, îi este frică să pună mai multă încredere în propria persoană, este lipsă de iubire și, în final, cel mai important, este lipsă de credință. Fiindcă dacă un om simte că nu este singur, se oprește din căutare”, a explicat Marius Văduva. 

Iar această căutare merge, în cazul multora, către horoscop. Oamenii citesc horoscopul din diverse motive. Pentru unii, poate fi o formă de divertisment sau de relaxare, o modalitate de a petrece timpul sau de a găsi o mică pauză în ziua lor.

Pentru alții, horoscopul poate oferi un sentiment de control sau de înțelegere a viitorului, chiar dacă aceste previziuni sunt adesea vagi și generalizate. Unii cred în influența astrelor asupra vieții lor și caută îndrumare sau înțelepciune din partea horoscopului în luarea deciziilor. Din păcate, horoscopul ne duce într-o direcție total greșită. 

”Te întrebi: o să am o zi bună? Ia să verific eu în horoscop. Chiar trebuie să te uiți ca să vezi dacă o să ai o zi bună? Nu crezi că dacă pui dimineața genunchiul jos, și te rogi, și îi mulțumești lui Dumnezeu pentru tot, bunul Dumnezeu îți va da o zi minunată? Și seara să îi și mulțumești pentru ziua aia minunată. O să vezi cum, dintr-odată, se șterg toate horoscoapele și tot ce înseamnă predestinarea ta, pentru că tu faci acest lucru fără să știi.

Tu singur îți duci subconștientul, ulterior conștientul, în direcția în care ai citit ceea ce crezi că este dat de către cineva pentru tine. Cauți direcția în altceva decât în interiorul sufletului tău, dar interiorul sufletului trebuie completat într-adevăr cu un stâlp. Cine este stâlpul pe care te poți baza? Hristos a spus că totdeauna omul trebuie să vină să își plece capul. Unde poți merge decât la Mântuitorul când ai un necaz? Mergi și cauți o rezolvare în diverse cabinete, cu astrologi, care vin să îți spună că îți va fi bine, că o să ai o perioadă plină de sănătate... Tu ce faci? Dacă ai o credință în așa ceva, poate se va întâmpla.

Sunt foarte multe studii cu privire la placebo. Tu poți să te autodetermini, dar la un moment dat, scopul final al vieții tot nu l-ai câștigat. Nu uitați ce scrie în Matei, faptul că tot ceea ce vom cere cu credință, vom primi. Și mai mult decât atât, tot ceea ce vom crede, să ne rugăm și ca și când am fi primit. Și atunci vom avea.

De ce mai citești un horoscop, sau de ce să te mai duci să vezi, mai știu eu, un maistru Reiki sau pe altcineva care să îți spună altceva, de altă natură?”, a mai spus preotul Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Horoscop Marius Văduva
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close