Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Medic sau tratament naturist? Marius Văduva: ”Doar așa ajungem la un rezultat bun!”

Medic sau tratament naturist? Marius Văduva: ”Doar așa ajungem la un rezultat bun!”

Tot mai mulți oameni se orientează, în ultima vreme, către tratamentele naturiste sau alte alternative pentru îngrijirea sănătății lor.

Medic sau tratament naturist? Marius Văduva: ”Doar așa ajungem la un rezultat bun!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    17 Mai 2024   •   16:19

Există mai multe motive pentru această schimbare de perspectivă:

În primul rând, preferința pentru abordări cât mai naturale. Mulți oameni sunt atrași de ideea de a folosi ingrediente naturale și terapii tradiționale pentru a-și menține sănătatea și a trata diverse afecțiuni. Ei preferă adesea aceste tratamente pentru că le percep ca fiind mai blânde și cu mai puține efecte secundare decât medicamentele convenționale.

Mai mult accent pe prevenție. Tratamentele naturiste sunt adesea considerate ca parte a unei abordări preventive a sănătății. Oamenii își doresc să își întărească sistemul imunitar și să prevină apariția bolilor prin adoptarea unui stil de viață sănătos și folosirea remediilor naturale.

Dorința de autonomie în îngrijirea sănătății. Căutarea de tratamente naturiste poate fi, de asemenea, o expresie a dorinței oamenilor de a avea mai mult control și autonomie asupra propriei lor îngrijiri de sănătate. Aceștia doresc să fie mai implicați în deciziile legate de sănătatea lor și să exploreze opțiuni care li se potrivesc mai bine din punct de vedere personal și valoric.

Dar care este alegerea cea mai bună?

Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, care este cea mai bună alegere atunci când suntem diagnosticați cu o boală. 

Potrivit acestuia, este important ca oamenii să abordeze tratamentele naturiste cu discernământ și să aibă în vedere atât beneficiile, cât și limitările acestora. Consultarea unui specialist în domeniul sănătății sau a unui medic este întotdeauna recomandată înainte de a începe orice nou tratament, fie el natural sau convențional.

”Am văzut că, dacă ai nevoie de doctor, este permis de Dumnezeu. Dacă ai nevoie de plante, sunt lăsate de Dumnezeu. Dacă ai nevoie să te faci bine, sufletul trebuie să fie al lui Dumnezeu, toate se împletesc.

”Dacă îl găsim pe Dumnezeu, totul va fi bine”

În orice am căuta, dacă îl găsim pe Dumnezeu și le punem laolaltă, nu iese decât lucru bun.

Medicina este lăsată de bunul Dumnezeu! Important este să alegem și noi și să nu spunem, așa cum a spus o pacientă de-a mea ieri, că refuză să se adreseze medicinei fiindcă ea consideră că se face bine doar cu plante. Dar sunt momente în care plantele ajung să facă diferența între un om care a apelat la ele și unul care nu a apelat la ele.

”Plantele sunt o armă, la fel ca tratamentul alopat”

Mai mult decât atât, oamenii trebuie să aibă grijă să meargă la o persoană avizată. Și asta deoarece și plantele sunt o armă la fel cum este și un tratament alopat dacă îl iei de capul tău acasă. Există atât de multe elemente bune în medicina alopată, în medicina în care se face în spitale...”, spune Marius Văduva.

”Vorbeam cu o pacientă din Elveția că încă o dată i-a atras atenția oncologul ei să meargă să caute un nutriționist, pentru că în cancer nu poți mânca orice. Când vom ajungem și noi în România ca măcar unul dintre oncologi, fiindcă sunt mulți creștini, și oameni frumoși la suflet, să se abțină o secundă și să spună că ar fi bine să vorbească pacientul cu cineva despre nutriție, să nu mai spună că pacientul poate mânca orice? În acel moment, de fapt, se smerește și el.

”În fiecare săptămână am cel puțin un doctor cu cancer”

În fiecare săptămână am cel puțin un doctor cu cancer. Știți câți sunt printre ei cu această boală? Dar din cauza acestei picături de mândrie nu merg să apeleze și la un sfat pe care cu bună cuviință îl facem, nu spunem să nu se trateze, Spunem doar să aibă grijă la hrană pe lângă tratament iar rezultatele vor fi bune. Deci totul se traduce la smerenie, indiferent în ce paletă ești. Am atâția frați preoți cu cancer. Credeți că acolo nu este nevoie de Dumnezeu? Și la ei va fi, și va fi nevoie și de chirurg, și va fi nevoie și de plante, dar trebuie să fie armonie între toți”, a mai explicat onconutriționistul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Marius Văduva
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vor fi din nou furtuni puternice, astăzi, în România!
x close