Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ambulanţe fără medici în toată ţara. Situaţie grea pentru pacienţi

Ambulanţe fără medici în toată ţara. Situaţie grea pentru pacienţi

România se confruntă cu o criză naţională de medici. În special medicina de urgenţă este aproape de colaps. În unele judeţe din ţară, activitatea la Serviciile de Ambulanţă se face doar cu un singur doctor pe tură.

Ambulanţe fără medici în toată ţara. Situaţie grea pentru pacienţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2023   •   19:04

În ultimii ani au fost scoase zeci de posturi la concurs însă nu s-a prezentat nimeni. Asta pentru că tinerii medici sunt atraşi mai mult de salariile din afara ţării, spun managerii de spitale.

La Serviciul de Ambulanță Mehedinți lucrează, în prezent, şapte medici. Cu mult mai puţin decât ar trebui să fie pentru o bună funcţionare a instituţiei. Deficitul este atât de mare, încât lucrează un singur cadru medical pe tură.

Managerul unității spune că a scos, în repetate rânduri, posturile la concurs, însă, în zadar. Acesta susţine că e o problema la nivel naţional şi deşi salariile sunt decente nimeni nu se îngrămădeşte să ocupe locurile.

Aceeaşi situaţie este şi la Gorj, unde serviciul de Ambulanţă funcţionează de câţiva ani cu doar 11 medici care ar trebui să acopere cazurile din întreg judeţul.

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a demarat eforturi pentru a recruta medici, căutând candidați inclusiv în Republica Moldova.

Au fost organizate şi concursuri pentru aceste posturi, însă nimeni nu a participat la probe.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close