Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Atentat în Bulgaria, care l-a vizat pe procurorul general: "Bomba era clar menită să ucidă"

Atentat în Bulgaria, care l-a vizat pe procurorul general: "Bomba era clar menită să ucidă"

Procurorul general al Bulgariei, vizat de o tentativă de asasinat. O bombă a fost detonată pe drumul ce îl aducea cu maşina la Sofia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   17:45

Luni, procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv la trecerea mașinii sale oficiale.

Incidentul a avut loc pe drumul dintre Samokov și satul Kovachevtsi. Nu au existat răniți în incident - nici procurorul general, nici echipa care îi însoțea, nici alți cetățeni care participau la trafic.

Procurorul a reușit să supraviețuiască doar datorită unui Audi blindat. Mașina a fost avariată, avea geamurile sparte și au fost constatate și alte daune.

Poliția și anchetatorii au stabilit deja că o bombă cu șrapnel a fost detonată în locul în care se afla mașina procurorului, un dispozitiv care ar fi fost suficient de puternic pentru a distruge o mașină obișnuită și a-l ucide pe procurorul țării.

Citește și: Organizatoarea protestelor anti-UE din Moldova, Marina Tauber, a fost reținută pe aeroportul Chișinău. Avea interdicție de a părăsi țara

Premierul bulgar Boyko Borisov a declarat deja că aceasta este o provocare pentru autoritățile țării și pentru Bulgaria în ansamblu și cere cooperarea tuturor cetățenilor și a agențiilor de aplicare a legii în lupta împotriva acestor criminali, pe care îi numește teroriști.

Ivan Geshev a devenit procuror-șef al Bulgariei în urmă cu patru ani, iar din 1993 lucrează în cadrul procuraturii. În întreaga țară, politicieni și bulgari obișnuiți își exprimă sprijinul pentru el.

A fost declarată stare de alertă. Explozia a provocat un crater cu diametrul de trei metri.

Oficialii Bulgariei se vor întruni mâine în ședință. S-a deschis o anchetă în acest caz, se reface traseul mașinilor și au fost instituite noi măsuri de siguranță.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în și că "ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile" şi guvernul va lua măsuri ferme. 

"Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii", a declarat la rândul său, Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

 

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close