Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Operaţiunile de spionaj uriaşe ale Chinei, denunţate de liderii serviciilor de informaţii

Operaţiunile de spionaj uriaşe ale Chinei, denunţate de liderii serviciilor de informaţii

China este cea mai mare ameninţare de spionaj cu care ne-am confruntat! Este declaraţia şefilor celor mai importante servicii de informaţii din lume.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   19:49

Liderii serviciilor de informații din SUA, Canada, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă lansează un avertisment dur cu privire la pericolul pe care îl reprezintă campania globală de spionaj a Chinei.

Ei sunt cunoscuți sub numele de Five Eyes și nu au apărut niciodată împreună într-un interviu. Au făcut-o acum pentru postul american CBS, alarmați de China, despre care spun că este cea mai mare amenințare de spionaj cu care s-a confruntat vreodată democrația.

Alianța "Five Eyes" a fost formată după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a strânge informații. Acum avertizează că secretele tehnologice care sunt pe cale să schimbe lumea, în domeniul inteligenței artificiale, al biologiei și al informaticii, cad în mâini greșite - furate - într-o campanie globală de spionaj din partea Chinei.

Citeşte şi: China știa de atacul Hamas asupra Israelului cu o jumătate de an înainte

Liderii comunităţilor de informaţii din ţările vorbitoare de limbă engleză s-au întâlnit săptămâna trecută cu 15 directori de top din Silicon Valley și reprezentanţi ai Universităţii Stanford pentru ca găsi soluţii.

Şefii spionajului spun că în acest moment China are cel mai mare program de hacking din lume. Firmele chineze sunt controlate de Partidul Comunist și astfel spionajul este o activitate secundară în numele acestui stat.

Potrivit serviciilor de informaţii, chinezii influenţează şi rezultatele alegerilor din diverse ţări, fie prin discreditarea candidaţilor care nu sunt convenabili, fie prin manipularea informatică a votului.

×
Subiecte în articol: China spionaj spioni spionaj China amenintare
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close