Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Ştiaţi că nu eram pregătită să mor". Operaţie rară la Spitalul Marie Curie pentru salvarea unei fetiţe de 12 ani

"Ştiaţi că nu eram pregătită să mor". Operaţie rară la Spitalul Marie Curie pentru salvarea unei fetiţe de 12 ani

Mobilizare record pentru salvarea unei fetiţe de 12 ani diagnosticată cu o tumoră rară la inimă. Medicii de la Spitalul Marie Curie din Capitală au anunţat cod roşu pentru a găsi specialiştii necesari care să o salveze pe micuţă.

"Ştiaţi că nu eram pregătită să mor". Operaţie rară la Spitalul Marie Curie pentru salvarea unei fetiţe de 12 ani
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   18:55

Intervenţia a fost posibilă după ce zeci de medici au venit din concedii sau din spitale din mai multe zone ale ţării. Este prima operaţie de acest fel realizată la Spitalul Marie Curie doar cu ajutorul medicilor români.

Fetiţa, în semn de mulţumire, le-a scris doctorilor o felicitare în care le-a transmis: "Ştiaţi că nu eram pregătită să mor".

Iris se plimba cu rolele în parc când le-a spus părinţilor că nu îşi mai simte picioarele. Mama ei a dus-o de urgenţă la Spitalul Marie Curie, acolo unde a aflat că are o afecţiune rară la inimă şi că trebuie să fie operată de urgenţă. Numai că nu erau suficienţi specialişti în spital şi nici în ţară.

Fetiţa de 12 ani a fost operată de urgenţă după ce medicii au descoperit că are o afecţiune rară la inimă. Micuţa a fost salvată cu ajutorul unei echipe mixte de specialişti formată din chirurgi, anestezişti, un perfuzionist şi asistente.

Este prima operaţie de acest fel realizată la Spitalul Marie Curie doar de medici români. Astfel de intervenţii erau posibile şi cu ajutorul specialiştilor străini care vin periodic la noi în ţară.

Iris va putea duce o viaţă normală şi va putea alerga ca toţi ceilalţi copii, însă după mai multe ore de recuperare.

×
Subiecte în articol: tumora inima operatie spitalul marie curie
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close