Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Am fost nevoiți să ne aruncăm la pământ, s-a folosit armament greu". Jurnaliștii CNN, surprinși pe teren de o ploaie de rachete în Israel

"Am fost nevoiți să ne aruncăm la pământ, s-a folosit armament greu". Jurnaliștii CNN, surprinși pe teren de o ploaie de rachete în Israel

Orașul Ashdod, din sudul Israelului, a fost lovit de o serie de rachete. Corespondentul CNN, Clarissa Ward, a fost surprinsă aproape de graniţa cu Fâşia Gaza, de un astfel de atac.

de Ştefan Petrică    |    09 Oct 2023   •   18:36

Corespondentul CNN, Clarissa Ward şi echipa ei transmiteau de la punctul zero al atacului, zona prin care au pătruns prima oară teroriştii Hamas. Jurnaliştii au fost nevoiţi să se adăpostească în momentul în care o ploaie de rachete a trecut peste ei.

"Iertați-mă, am o poziție puțin neelegantă, dar tocmai am fost martori unui baraj masiv de rachete care a venit aici, nu prea departe de noi.

Așa că am fost nevoiți să ne adăpostim aici, pe marginea drumului. Suntem la doar cinci minute distanță. 

Auzim acum o mulțime de avioane pe cer. Am putut auzi, de asemenea, Iron Dome interceptând câteva dintre aceste rachete în timp ce zburau pe deasupra noastră și aveau impact în acea direcție, nu prea departe de aici.

Citește și: Încă o companie aeriană a anunțat că și-a suspendat zborurile din cauza atacului din Israel

Am venit în această locație pentru că aici a fost punctul zero al întregii operațiuni de măcel.

Militanții Hamas au venit cu o camionetă. Acesta a fost primul loc în care au străpuns zidul de frontieră și practic au condus de-a lungul acestei fâșii, împuşcând peste tot pe unde treceau.

Am văzut, de fapt, chiar înainte de a se întâmpla acest lucru și am fost nevoiți să ne aruncăm la pământ, dar s-a folosit armament greu.

Aici au venit militanții care au deschis focul asupra tuturor acestor vehicule. Sunt mai multe victime de-a lungul acestei zone.

Multe dintre ele au sărit în aer din cauza forței muniției pe care o transportau și abia acum remorchează camioneta care îi transporta pe acei luptători Hamas, întâmpinând o oarecare rezistență.

Au fost câteva găuri de glonț în geamul de protecție a parbrizului mai degrabă

Așa că au oprit mașina, au coborât din ea și au început să tragă. De asemenea, se crede că acesta este locul unde au fost luați mulți ostatici.

Au ieșit din ea, au început să ia oameni, au început să tragă în ei și să-i ducă înapoi în partea cealaltă a graniței", a transmis Clarissa Ward, corespondent CNN.

×
Subiecte în articol: Israel Tel Aviv jurnalisti
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close