Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Medic și asistentă, condamnați definitiv, după ce au omorât o bătrână cu transfuzia greșită de sânge

Medic și asistentă, condamnați definitiv, după ce au omorât o bătrână cu transfuzia greșită de sânge

Un medic și o asistentă de la Spitalul de Arși au fost condamnați definitiv după o transfuzie de sânge greșită.

Medic și asistentă, condamnați definitiv, după ce au omorât o bătrână cu transfuzia greșită de sânge
Sursa foto: Getty Images I Edwin Tan
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2023   •   18:34

Un medic și o asistentă au fost condamnați la închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce în 2016 au provocat moartea unei paciente.

Un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru moartea unei femei.

Pe 13 iunie 2016, o femeie a ajuns în stare gravă la unitatea medicală după ce a fost mușcată de un câine.

Pacienta a fost operată de urgență, iar apoi a fost transferată pe ATI, unde cadrele medicale au început să-i facă transfuzii de sânge.

Citește și: "Urlau să vină cineva în salon!". O poliţistă din Arad a fost diagnosticată greşit şi lăsată să plece acasă

Doar că, înainte de administrarea unității de sânge, asistenta a determinat în mod greșit grupa sanguină, iar medicul nu a verificat metoda prin care s-a făcut testarea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au demonstrat că doctorul a interpretat greșit datele, iar pacienta, care avea grupa de sânge B a primit sânge din grupa A II.

Pacienta a făcut insuficiență renală și a decedat la scurt timp.

Tocmai de aceea, și medicul a fost găsit vinovat de ucidere din culpă și a fost condamnat la fel, la 1 an și jumătate de închisoare.

Medicul și asistenta condamnați pentru ucidere din culpă nu vor ajunge însă la închisoare, pentru că executarea pedepselor le-a fost suspendată.

Cei doi vor trebui însă să presteze muncă în folosul comunității, fie la Termoenergetica, fie la Direcția de Protecția Copilului: asistenta, vreme de 90 de zile, iar doctorul, 60 de zile.

Mai multe rude ale pacientei vor primi daune materiale și morale: dar nu milioane de euro cât ceruseră acum șapte ani, ci doar câteva mii de euro, fiecare. Banii vor fi plătiți de companiile de asigurări.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close