Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Opt candidați înscriși la alegerile prezidențiale din SUA. Bogdan Chirieac: "Companiile nu vor dori să finanțeze campania lui Trump"

Opt candidați înscriși la alegerile prezidențiale din SUA. Bogdan Chirieac: "Companiile nu vor dori să finanțeze campania lui Trump"

În ciuda faptului că alegerile prezidențiale din SUA se vor desfășura peste un an și șapte luni, americanii au deja opt candidați anunțați.

Opt candidați înscriși la alegerile prezidențiale din SUA. Bogdan Chirieac: "Companiile nu vor dori să finanțeze campania lui Trump"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   20:40

Până la alegerile prezidențiale din 2024, candidații din SUA își vor prezenta programele, astfel încât cetățenii să fie cât mai bine informați.

În ciuda faptului că amândoi și-au anunțat candidatura, două treimi dintre americani cred că Trump și Biden nu ar trebui să mai candideze.

Bogdan Chirieac, analist de politică externă, este de părere că Biden și Trump au șanse reduse de a câștiga alegerile, din cauza bagajului politic greu pe care îl au.

"În cazul lui Donal Trump, dosarul deschis de procurorul din New York va fi o problemă, pentru că foarte multe companii care ar fi putut să-i finanțeze campania electorală vor ezita acum să o mai facă.

Citește și: Data la care premierul Nicolae Ciucă îşi dă demisia de la Guvern. Cine va fi vicepremier în guvernul lui Marcel Ciolacu

Ron DeSantis și Robert F. Kennedy sunt tineri, puternici și nu au bagajul politic greu pe care îl au Trump și Biden, fiind, astfel, preferați de public", a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

În România, alegerile prezidenţiale se vor desfăşura în aceeaşi perioadă, însă, până în prezent, nu au fost anunțate candidaturi.

Cu toate acestea, în spațiul public, au fost menționați trei posibili candidați, anume Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană.

Potrivit jurnalistului Bogdan Chirieac, lista ar putea fi continuată de Laura Codruța Kovesi, Eugen Teodorovici sau Gabriela Firea.

"Doamna Kovesi are un sprijin extern important și este un candidat puternic. Eugen Teodorovici este o personalitate carismatică, iar interesant va fi de văzut din ce partid va face parte. Gabriela Firea este agreată de un număr important de alegători, a fost primar general al Capitalei, iar acum conduce un minister", a declarat Bogdan Chirieac.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA candidati
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close