Antena 3 CNN Politică Data la care premierul Nicolae Ciucă îşi dă demisia de la Guvern. Cine va fi vicepremier în guvernul lui Marcel Ciolacu

Data la care premierul Nicolae Ciucă îşi dă demisia de la Guvern. Cine va fi vicepremier în guvernul lui Marcel Ciolacu

În ședința liderilor coaliției de guvernare de marţi, de la Palatul Victoria, s-a pus la punct calendarul rotativei guvernamentale şi modul în care se va face schimbul între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   16:09

Totul se va întâmpla în doar câteva zile, în săptămâna care începe cu 29 mai, potrivit informaţiilor Antena 3 CNN.

Cel mai probabil, joi, pe data de 1 iunie, guvernul condus de Marcel Ciolacu va depune jurământul în fața președintelui României, Klaus Iohannis, după ce va primi votul de încredere în Parlament.

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să își dea demisia cel mai probabil pe data de 29 mai. 

Urmează câteva săptămâni destul de agitate în toate cele trei partide care formează coaliția de guvernare. 

Sunt bătălii mari în interiorul celor trei partide, mai ales în interiorul principalelor două partide, PSD și PNL, pentru că sunt mulți care vor în Guvern.

Deși mai este mai puțin de o lună până când Nicolae Ciucă trebuie să plece din funcția de premier, din informațiile noastre, președintele PNL nu s-a hotărât ce funcție va alege ulterior, adică dacă va merge președinte al Senatului sau dacă va rămâne vicepremier în cabinetul condus de Marcel Ciolacu. 

Cine va fi vicepremierul lui Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă n-a luat o decizie până acum şi ar aștepta o discuție cu președintele României, Klaus Iohannis, pentru a lua o hotărâre cu privire la funcţia pe care să o ocupe.

Rareș Bogdan deja a anunțat inclusiv public că vizează funcția de vicepremier. Sunt discuții și că Dan Motreanu ar putea să ocupe această funcție. 

Atât Rareș Bogdan, cât și Dan Motreanu vizează și alte portofolii, precum Ministerul Afacerilor Interne, dacă vor reuși să-l dea jos de acolo pe Lucian Bode, secretarul general al PNL, pentru că este în acest moment o ciocnire a grupărilor din Partidul Național Liberal. 

De asemenea, și Ministerul Agriculturii ar putea să-l revendice PNL, iar aici ar putea să meargă Dan Motreanu. 

Şi Mihai Tudose ar putea ajunge pentru a patra oară în guvern, după ce Marcel Ciolacu a spus public că își dorește ca acesta să vină în Executiv.

De asemenea, mai sunt informaţii că ar putea să fie o înființată o a treia funcție de vicepremier, pentru că, după rotativă, PSD nu ar mai trebui, potrivit protocolului, să deţină o asemenea funcţie.

Însă Mihai Tudose își dorește să plece la Bruxelles doar dacă va avea această funcție de vicepremier sau un minister cu greutate în guvernul condus de Marcel Ciolacu. 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close