Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Orașul din România unde primăria oferă o stradă întreagă pentru românii care se întorc din străinătate

Orașul din România unde primăria oferă o stradă întreagă pentru românii care se întorc din străinătate

Primăria unui oraș din România vrea să ofere o stradă întreagă românilor din Diaspora pentru a se întoarce acasă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   22:30

O stradă întreagă dintr-un oraș din România va fi dată celor care vor să revină în ţară din Diaspora. Pentru 12.500 de lei pe an, aceştia primesc în concesiune un teren pe care să îşi poată construi o casă. Oferta este valabilă pentru orice român, nu doar pentru orădeni, dar vine şi cu mai multe condiţii.

Primăria oraşului Oradea pune la dispoziţie 7.000 de mp2 pentru românii din străinătate care vor să se întoarcă în ţară şi să îşi construiască o casă.

"Primăria are în vedere în primă fază să scoată la licitație 10 parcele a câte 500 de mp2 fiecare. Prețul inițial este 25,5 lei pe m2 pe an.

Doritorii care se pot înscrie la licitație trebuie să garanteze că au locuit ultimii 5 ani în străinătate și că au avut o activitate din care au obținut venituri", a spus Octavian Haragoș, primarul orașului Oradea.

Orădenii, însă, nu cred că planul edilului va funcţiona. "Cei din străinătate nu cred că vin aici." Sincer? Nu cred asta, degeaba le oferă teren modest dacă lucrează pe un salariu de nimic", au spus câțiva localnici.

Până acum, 22 de români din străinătate şi-au exprimat dorinţa de a licita pentru un astfel de teren.

×
Subiecte în articol: Oradea diaspora
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close