Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Mi-a zis să-i dau să simtă, să-l scot din circuit" | Un politician ar fi tocmit un infractor să îl bată crunt pe un afacerist din Balş. Bătăușul s-a aliat cu victima

"Mi-a zis să-i dau să simtă, să-l scot din circuit" | Un politician ar fi tocmit un infractor să îl bată crunt pe un afacerist din Balş. Bătăușul s-a aliat cu victima

Campania electorală a început în oraşul Balş cu răfuieli mafiote. Şeful organizaţiei Forţa Dreptei din oraş a fost filmat în timp ce îl instiga pe un recidivist să-l spargă cu bătaia pe un om de afaceri.

de Carmina Pricopie    |    28 Mar 2024   •   19:50

Aceasta este exprimarea suprinsă cu telefonul mobil, chiar de către cel care ar fi trebuit să-l execute pe antreprenor. 2.000 de euro ar fi fost dispus să plătească politicianul, care se apără şi spune că totul este o înscenare a PSD-ului.

Politicianul a demisionat din funcția de conducere a partidului, iar bărbatul vizat de forţa croşeului de dreapta a depus plângere la Poliţie. 

- Tu mie îmi spui ce vrei!

- Să-l sparg cu bătaia!

- OK!

- Asta! Ce să vreau?! Atât! Să-l sparg cu bătaia! Să vadă că totul se ţine, că el nu ştie de unde e!

Vorbim despre Adrian Janin Lăţan, acum doar "forţa croşeului de dreapta". Până la apariţia acestor imagini în spaţiul public, bărbatul a fost şeful filialei Forţa Dreptei Balş.

- Eu nu pot să fac, că am 8 luni de suspendare!

- Da!

- Mă înţelegi?! Eu l-aş lua direct în box!

Iar cel care-l filmează este tocmai cel pe care voia să-l tocmească să-l anihileze pe un om de afaceri din Balş.

Răfuieli mafiote în oraşul Balş la început de campanie electorală

"Persoana pe care a vrut s-o angajeze acest tip este o persoană cu un trecut dubios. Este o persoană care a avut în trecut tentative de omor (...)

Omul şi-a făcut pedeapsa. Pentru mine, să vă spun sincer, este un înger, pentru că a venit cu înregistrările la mine", a spus pentru Antena 3 CNN, victima, Ovidiu Tănase.

"Mi-a promis o sumă de bani să comit acte de violenţă asupra lui Tănase Ovidiu, acesta din Balş. 2.000 de euro să-l bat, să-l bat rău. Adică să-i dau să simtă, să-l scoată din circuit", spune Tudor, cel tocmit de politician. 

- Nu vreau eu să apar!

- Am înţeles cum stă treaba!

- Dar vreau să fie înainte de alegeri, bătut o dată bine. Am mai vorbit şi cu cineva de la Bucureşti ca să ştii!

Politicianul denunțat dă vina pe PSD

Contactat telefonic, politicianul care a fost filmat cerând bătaie spune că totul e o înscenare pusă la cale de PSD, al cărui simpatizant e cel pe care-l viza. Iar fostul primar este cel pe care Adrian Luţan şi Forţa Dreptei îl susţin acum la alegerile locale din Balş.

- Sunteți dumneavoastră pe filmarea aceea?

- Da. Eu!

- Şi dumneavoastră îi spuneţi bărbatului care vă filmează că daţi nişte bani ca să-l bată pe domnul Tănase?

Nu dau eu nişte bani! El îmi propunea cu banii lui, cu banii lui Tănase. Îi avea ăla în mână care-i flutura şi îmi spunea "- Uite, atât te costă dacă vrei să faci!"

Antreprenorul a depus plângere la poliţie, mai ales că Adrian Luţan nu e la primele ameninţări şi nici la primul dosar penal.

Victima: "Mă simt ameninţat din orice punct de vedere"

"Mă simt ameninţat din orice punct de vedere. Nu mai pot să mai circul, nu pot să mă mai duc la un restaurant să mănânc, trebuie să mă uit mereu, trebuie să am ochi în spate, adică trebuie să mă uit peste umăr. Nu pot să mai dorm în casă", spune victima.

"Acest domn a avut un dosar penal pentru conducere sub influentă, a primit o amânare a aplicării pedepsei, deci o formă de clemenţă pe care legea penală o prevede. Deci este în libertate. Nu ştiu să fi fost dispusă vreo măsură împotriva sa", spune Mihai Ursu avocatul victimei. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni, dar până acum nimeni nu a fost audiat.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close