Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Poliţa RCA, un lux pe care mulţi români nu şi-l mai permit. Care sunt variantele de preţ

Poliţa RCA, un lux pe care mulţi români nu şi-l mai permit. Care sunt variantele de preţ

Poliţele RCA cu decontare directă au ajuns un lux. Unele costă cât două rate la un apartament. Adică peste 2000 de lei, în cazul tinerilor. Mulţi nu şi le mai permit, deşi îi pot scuti pe şoferi de multă bătaie de cap în cazul unui accident.

Poliţa RCA, un lux pe care mulţi români nu şi-l mai permit. Care sunt variantele de preţ
Sursa foto: pixabay.com
de Claudia Popovici    |    16 Feb 2022   •   19:20

Poliţia cu decontare directă, în cazul unui şofer care are 30 de ani, a ajuns să coste 2.000 de lei pentru un an. Asta înseamnă de trei ori mai mult decât începutul anului trecut. Astfel de poliţie sunt mai scumpe, în general, pentru că ne scutesc de drumuri suplimentare faţă de un RCA normal.

„Costurile variază între câteva zeci de lei şi câteva sute de lei, în funcție de criteriile pe care le are fiecare asigurător", spune Ştefan Ichim, consultant industria auto asigurări

„Dacă am încheiat asigurarea cu decontare directă, mă ajuta să îmi recuperez banii în momentul în care sunt lovit de altcineva", spune şi Daniel Apostol, director de comunicare Autoritatea de Supraveghere Financiară

Astfel, în caz de accident, şoferul mașinii lovite nu mai aşteaptă după firma de asigurări a celui vinovat, ci merge direct la service să îşi repare autoturismul prin intermediul propriei polițe.

Astfel economisește timp, pentru că nu mai trebuie întocmit un dosar de daună iar maşina este reparată mai rapid.

„E aceeași procedura care e şi daca venea cu asigurarea vinovatului, numai că se deschide dosarul de dauna pe asigurarea ta. Se poate repara cu decontare directă.

E mult mai bine pentru oameni. Dacă au asigurare cu decontare directa își pot repara mașina pe asigurarea lor, fără sa fie nevoiți să aştepte după asigurarea celui care l-a lovit.

Dezavantajul acestor polițe este, însă, preţul. Dacă pentru RCA obișnuit costurile sunt undeva între 1.300 şi 1.800 de lei, pentru decontare directă banii plătiți anual sunt cu cel puţin 2-300 de lei mai mulţi", spune Ghiță Marius Cristian, manager service

Decontarea directă a fost introdusă în urmă cu cinci ani. De atunci, între 10 şi 20% dintre clienții firmelor de asigurări au cumpărat o astfel de poliță.

 

×
Subiecte în articol: polita RCA poliță asigurare
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close