Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Producția de pere, afectată de frig: Peste 50% din recoltă este compromisă

Producția de pere, afectată de frig: Peste 50% din recoltă este compromisă

Producţia pomilor fructiferi a fost afectată de frigul din perioada de înflorire. Este vremea când se culeg perele, însă din cauza temperaturilor foarte mici, mai bine de 50% din recoltă este compromisă, spun pomicultorii.

Producția de pere, afectată de frig: Peste 50% din recoltă este compromisă
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   19:11

Aproape 50% din producţia de pere este afectată. Este anunţul pomicultorilor, care se plâng că recolta a fost grav afectată de temperaturile foarte mici din primăvară.

”Primăvară foarte capricioasă. Am avut minus 5 grade. Frigul de atunci a afectat destul de tare producția la pere și nu numai la pere, cam la tot ce avem. Am cules foarte repede anul acesta, pentru că nu a fost așa de mare cantitate. A scăzut destul de mult. La unele soiuri, chiar cu mai mult de jumătate”, spune Ionela Morar, fermier.

Dacă într-un an normal producția de pere la hectar era de 30 de tone, anul acesta sunt doar 15-16 tone. Frigul a afectat și calibrul perelor ceea ce înseamnă că vor fi mult mai mici decât în anii precedenţi.

 

”Încercăm să le vindem, cele mari și frumoase, la piață, la magazine, celelalte, micuțe, pentru țuică, pentru dulcețuri, pentru industrie”, mai spune fermierul.

Dacă producţie nu e, nici profit nu o să fie. Mai mult decât atât, vor fi înregistrate cantităţi mai mici şi când vine vorba de ţuică sau alte băuturi spirtoase realizate din fructe.

 

 

×
Subiecte în articol: recolta frig pere productie
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close