Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Protecție sporită a confidențialității: Giganții din industria IT colaborează pentru ca oamenii să nu fie urmăriți prin Bluetooth

Protecție sporită a confidențialității: Giganții din industria IT colaborează pentru ca oamenii să nu fie urmăriți prin Bluetooth

Colaborare surprinzătoare pe piața mondială de tehnologie. Două mari companii din industia IT au anunțat că lucrează împreună pentru a limita urmărirea persoanelor prin intermediul dispozitivelor cu Bluetooth, cum ar fi AirTag-urile utilizate pentru găsirea obiectelor pierdute.

Protecție sporită a confidențialității: Giganții din industria IT colaborează pentru ca oamenii să nu fie urmăriți prin Bluetooth
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   18:52

Google și Apple au prezentat un proiect prin care se va solicita tuturor dispozitivelor cu funcție de urmărire a locației Bluetooth să alerteze utilizatorii cu privire la orice urmărire neautorizată, atât pe dispozitivele iOS, cât și pe cele Android.

Feedback-ul producătorilor de dispozitive și al diferitelor grupuri de securitate au fost integrate în specificații, au spus companiile, adăugând că au sprijin din partea unor companii precum Samsung Electronics și companiei de electronice de larg consum Tile.

De la lansarea AirTags, experții în confidențialitate și autoritățile au spus că unii oameni îl folosesc în scopuri criminale sau rău intenționate.

AirTag-urile sunt destinate să fie introduse sau atașate la chei, portofele, rucsacuri și alte obiecte, astfel încât oamenii să le poată găsi atunci când sunt pierdute.

Citește și: Inovații și tehnologie în lumea încălțămintei de protecție

În efortul de a spori confidențialitatea, Apple a lansat în 2021 o aplicație de detectare destinată Android, pentru a ajuta utilizatorii să scaneze AirTag-urile din apropiere sau alte dispozitive de urmărire a articolelor similare care ar putea călători cu ei, fără știrea lor.

×
Subiecte în articol: Google Apple AirTag urmarire Bluetooth
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close