Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Inovații și tehnologie în lumea încălțămintei de protecție

Inovații și tehnologie în lumea încălțămintei de protecție

Producătorii de încălțăminte de protecție și siguranță sunt în permanentă comunicare cu, și ascultă în mod constant cerințele clienților și se străduiesc să răspundă preocupărilor, nevoilor și provocărilor legate de încălțămintea de protecție utilizată în medii de lucru dure și în continuă schimbare.

Inovații și tehnologie în lumea încălțămintei de protecție
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2023   •   16:32

Marile progrese în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea încălțămintei de siguranță care au avut loc în ultimii ani, se datorează progresului continuu al tehnologiei în inovațiile din sectorul încălțămintei. Haideți să explorăm împreună cele mai recente evoții în domeniul încălțămintei de protecție:

Materiale sustenabile

Odată cu eforturile tot mai mari de reducere a impactului asupra mediului, ne așteptăm să vedem pe piață tot mai multe modele de bocanci de protecție sau pantofi de lucru fabricați din materiale reciclate, reciclabile și materiale pe bază de componente biologice. Pielea încă se încadrează perfect și răspunde exact nevoilor, deoarece este un produs secundar natural care reduce deșeurile. În ziua de azi, multe componente ale încălțămintei, inclusiv partea superioară, talpa intermediară și branțul, se pot fabrica din materiale 100% reciclate. Alte componente pot fi realizate parțial din material reciclat, inclusiv căptușeli respirabile și talpa exterioară. Sticlele PET reciclate, bambusul și producția execedentară de granulat sunt doar câteva dintre materialele folosite acum în noile modele de bocanci de protecție și pantofi de protecție, pentru a oferi încălțăminte mai durabilă, fără a compromite protecția sau confortul.

Transformă-ți smartphone-ul într-un scanner 3D

Scan&Fit este noua tehnologie dezvoltată de cei de la Base Protection pe la sfârșitul lui 2022 care vă permite să efectuați o scanare tridimensională a picioarelor folosind o aplicație pentru smartphone, concepută pentru a vă ajuta să alegeți pantofii de lucru ideali.

Sistemul este foarte simplu: pur și simplu așezați-vă piciorul pe o foaie albă de dimensiune A4 și faceți trei poze fiecărui picior din trei unghiuri diferite: din centru, exterior și interior. Aplicația folosește un model matematic bazat pe o bază de date vastă de scanări 3D și pe algoritmi inovatori de reconstrucție tridimensională, dezvoltați de Instituto de Biomecánica (IBV) - Institutul de Biomecanică din Valencia.

Lungime, lățime, branț: siguranță personalizată la doar un clic distanță. Aplicația încrucișează informațiile volumetrice și morfologice ale scanărilor cu toată încălțămintea de protecție Base Protection, pentru a identifica modelele care, din punct de vedere al formei și mărimii, vă garantează potrivirea ideală. Odată selectat modelul de bocanci de protecție, pentru a personaliza în continuare alegerea, aplicația sugerează mărimea și apoi branțul Base Protection cel mai potrivit pentru forma arcului piciorului: normal, plat în general sau în general gol. Branțurile sunt proiectate special de Base Protection în colaborare cu Institutul de Ortopedie Rizzoli din Bologna. Datorită designului branțurilor Dry’n Air®, piciorul își găsește potrivirea optimă în ceea ce privește confortul, cu o distribuție mai uniformă a forțelor de greutate, un echilibru mai bun și un control perfect al stabilității.

Cei de la SafetyOne, distribuitori specializați de echipamente de protecție cu prezență online încă din anul 2013, vă pun la dispoziție întreaga gamă de încălțăminte de protecție Base Protection, și își reînnoiesc mereu oferta cu noutățile apărute la cei de la Base Protection.

Prioritizarea protecției ortopedice

Cercetările asupra dificultăților suferite de articulații datorită statului în picioare și mersului pe suprafețe dure până la 12 ore pe zi, au condus la inovații care reduc oboseala piciorului și îmbunătățesc confortul și siguranța.

Dezvoltarea compușilor din poliuretan și utilizarea materialelor inovatoare utilizate pentru partea superioară (carâmbul), asigură încălțăminte ușoară și oferă o mai mare absorbție a șocurilor și energie returnată. Aceasta înseamnă că laba piciorului, piciorul și mușchii spatelui nu mai trebuie să lucreze la fel de greu, reducând efortul și menținând performanța mai mult timp. În plus, încălțămintea de siguranță care oferă amortizare și o bază stabilă, reduce stresul asupra corpului. Prin urmare, noua tendință sunt tălpile inspirate din sport, care sunt extrem de sensibile și extrem de flexibile.

Integrarea tehnologiilor

În ultimii ani, sectorul încălțămintei de protecție s-a bucurat de un adevărat boom de tehnologii din ce în ce mai avansate, a căror utilizare se traduce în bocanci de protecție revoluționari din punct de vedere al siguranței, protecției, confortului și stilului. Una dintre aceste tehnologii avansate este RXT® - rezistența la alunecare și la abraziune atinge noi niveluri de performanță cu talpa exterioară RTX integrată de Base Protection. Noua tehnologie este o combinație de materiale care generează un coeficient de aderență mult peste medie. Modelul special al tălpii exterioare are funcția de a îmbunătăți și mai mult performanța de aderență a materialelor, oferind o frecare ridicată, chiar și pe podelele deosebit de alunecoase datorită prezenței diferitelor tipuri de contaminanți, în special pe bază de apă. Fiecare canal de pe talpa exterioară este o rută de scurgere a lichidelor și fluidelor, permițând zonei de contact dintre talpă și sol să rămână în condiții aproape uscate, oferind aderență și rezistență la alunecare.

Hidroizolație extremă cu noua tehnologie H2st0p® Base Protection - toate modelele de pantofi de protecție și bocanci de protecție care au încorporată noua tehnologie H2st0p asigură hidroizolația totală pentru munca în medii de lucru caracterizate prin prezența constantă a lichidelor, fără a renunța la confortul extrem oferit dintotdeauna de încălțămintea Base Protection.

Termoetanșarea directă pe carâmb previne acumularea de apă (care la temperaturi scăzute ar putea îngheța picioarele) între carâmb și căptușeală, evitând astfel creșterea greutății pantofului. Această tehnologie oferă un dublu avantaj: combină caracteristicile membranei impermeabile cu cele ale sistemului pentru picioare uscate, oferind astfel 100% impermeabilitate și respirabilitate.

Noi tehnologii sunt introduse în fiecare an în diferite ramuri ale industriei, iar sectorul încălțămintei de protecție promite să se dezvolte în pași rapizi, pentru a ține pasul cu lucrătorul modern din ziua de azi.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close