Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii fac coadă la fast food, după trei zile de mâncare tradițională. Prețul plătit pe un meniu | Nutriționist: "Organismul se poate simți epuizat"

Românii fac coadă la fast food, după trei zile de mâncare tradițională. Prețul plătit pe un meniu | Nutriționist: "Organismul se poate simți epuizat"

Românii fac coadă în a treia zi de Paşte la restaurantele de tip fast food. Burgerii, pizza sau cartofii prăjiţi au înlocuit rapid bucatele tradiţionale, uitate acum în frigidere. La fel ca toate alimentele, şi mâncarea de la fast food ne costă mai mult. Iar consumul excesiv pune sănătatea în pericol, avertizează nutriţioniştii.

Românii fac coadă la fast food, după trei zile de mâncare tradițională. Prețul plătit pe un meniu | Nutriționist: "Organismul se poate simți epuizat"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    07 Mai 2024   •   19:05

Drobul, pasca sau cozonacii sunt lăsate de mulţi români în frigider, la câteva zile după masa de sărbători. 

Preţurile fast food-urilor au crescut enorm faţă de anul trecut. 

O pizza ne costă aproximativ 45 lei. Cei care vor doar o felie plătesc 10 lei. Burgerul costă aproximativ 30 lei.

"Atunci când mănânci în exces, organismul depune efort suplimentar pentru a digera excesul de calorii, iar a doua zi organismul se poate simți epuizat. Oboseala semnalizează apoi foamea. Și ce dă energie? Dulciurile, desigur.

Pe lângă grăsimile adăugate, sarea în exces și siropul de porumb, alte pericole. Combinația dă un gust care dă dependență.", a explicat nutriționistul Marilena Oprișanu, la Antena 3 CNN.

Datele arată că peste un sfert dintre români mănâncă fast food cel puţin o dată pe săptămână.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close