Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Oraşul din România în care oamenii dau sume uriaşe pe case, dar nu au curent electric

Oraşul din România în care oamenii dau sume uriaşe pe case, dar nu au curent electric

În România anului 2024, oamenii dau sute de mii de euro pe case, dar nu au curent electric şi au fost nevoiţi să se racordeze singuri la reţelele de apă şi gaz.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   19:40

Este situaţia unor localnici din oraşul maramureşan Tăuții-Măgherăuș. Li se promite de mai bine de 10 ani că vor avea lumină în case şi chiar ei recunosc că au fost nevoiţi să se branşeze ilegal la reţelele vecinilor de pe alte străzi.

Responsabilitatea este pasată de la o autoritate la alta. În timp ce primăria spune că rezolvarea stă în mâinile furnizorului, oamenii care au mers personal să ceară explicaţii firmei spun că au fost trimişi înapoi la autorităţile locale.

Pe strada numărul 35 din oraşul Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, locuiesc în prezent trei familii. Au fost ridicate mai multe case însă construcţia lor nu s-a putut finaliza pentru că acolo nu există curent electric.

Localnicii s-au racordat la reţelele de apă şi gaze pe cont propriu, pe cheltuiala lor. Au încercat să facă acelaşi lucru şi în privinţa curentului electric însă le este imposibil.

Primăria spune că a demarat demersurile necesare şi pasează problema la furnizorul de energie electrică.

Autorizaţia a fost emisă în luna februarie a acestui an şi pentru că până în acest moment nu a fost demarată niciun fel de lucrare, localnicii au mers să ceară explicaţii furnizorului.

Chiar dacă în urma licitaţiei lucrările de extindere a reţelei vor fi preluate de o firmă, acestea nu vor fi gata în mai puţin de un an.
 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close