Antena 3 CNN Actualitate Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Grindină şi inundaţii puternice, oamenii sunt blocaţi în case

Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Grindină şi inundaţii puternice, oamenii sunt blocaţi în case

Natura s-a dezlănţuit în comuna Vâlcăneşti din judeţul Prahova, acolo unde fenomenele meteo extreme au adus ploi torenţiale, grindină şi inundaţii. Oamenii au rămas blocaţi în case, iar mai multe maşini au fost luate de viitură.

Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Grindină şi inundaţii puternice, oamenii sunt blocaţi în case
Sursa foto: Facebook / Stiri dbonline.ro / Ziarul Incomod | YouTube
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2024   •   20:41

Comuna Vâlcăneşti din Prahova a fost, astăzi, devastată de ploile torenţiale şi vijelii. Potrivit meteorologilor ANM, comuna Vâlcăneşti, la fel şi alte 13 localităţi din Prahova, s-a aflat sub incidenţa unei avertizări meteo de tip cod portocaliu de averse torenţiale.

Meteorologii au anunţat precipitaţii de peste 35-40 de litri pe metru pătrat, însă, în realitate, volumul a fost mult mai mare, astfel încât străzile din comună s-au transformat în adevărate râuri.

?Grindina a făcut prăpăd la Vâlcănești, chiar în ziua de Paște. Stratul de gheață are câțiva centimetri și a produs pagube însemnate. #stiri #incomod #Ploiesti #romania #grindina

Publicată de Ziarul Incomod pe Duminică, 5 mai 2024

Mai mult, o viitură puternică a lovit comuna, iar trei maşini au fost luate de ape.

Oamenii au rămas blocaţi în case şi au sperat, în ziua de Paşte, că totul se va termina cu bine.

Acum: Urgie în comuna Vâlcănești - județul Prahova, în prima zi de Paște! Mașini luate de o viitură puternică. Localnici extrem de speriați, dar și blocați de ape în propriile curți și case.

Publicată de Stiri dbonline.ro pe Duminică, 5 mai 2024

Grindină căzută în câteva zeci de minute s-a adunat pe străzi şi în curţile oamenilor şi a măsurat, în unele locuri, chiar şi 10 centimetri.

Specialiştii au emis, în această seară, o avertizare cod portocaliu de inundaţii.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Telega (afluent al râului Teleajen), județul Prahova", se arată în avertizare.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close