Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Satul speranţei, un adăpost sigur pentru peste 200 de refugiaţi

Satul speranţei, un adăpost sigur pentru peste 200 de refugiaţi

"Satul Speranţei" a început să prindă contur, la Rădăuţi. Primele case modulare au ajuns deja acolo şi a început construcţia. Satul Speranţei se află la doar câţiva kilometri de graniţa cu Ucraina, unde ajung, în fiecare zi, mii de femei şi de copii care au reuşit să fugă din ţara vecină, distrusă de atacurile Rusiei. Acesta va fi adăpostul sigur pentru refugiaţi, până când se vor putea întoarce acasă.

Satul speranţei, un adăpost sigur pentru peste 200 de refugiaţi
de Radu Tiliță    |    17 Mar 2022   •   19:09

Antena 3, în parteneriat cu Fundația Mereu Aproape și IGSU, construiește Satul Speranţei! Este o amplă acțiune de implicare civică, în ajutorul copiilor și femeilor nevoiți de război să-și abandoneze casele.

Seara trecută, au fost transportate din Bucureşti si Sibiu, o parte din casele modulare care vor deveni adăpost pentru cei fugiţi din calea războiului.

Astăzi a venit și cel de+al treilea transport de case modulare, Astfel, satul speranței a ajuns la 26 de locuinte în care refugiatii ucraineni vor avea un acoperiș deasupra capului în adevăratul sens al cuvântului. Zilele următoare transporturilevor continua, iar de sapt următoare satul speranței va fi complet.  Racordat la utilităţi, apă şi curent electric, Satul Speranţei le va asigura tot confortul refugiaţilor. Copiii vor avea şi ei un centru special pentru activităţi educative.

Puteţi veni în continuare în ajutorul miilor de mame şi copii care au ajuns în ţara noastră. 

Puteți dona în conturile Fundației Mereu Aproape, atât în lei cât și în euro, în următoarele conturi:

DONAŢII - CONT LEI | RO05BRDE450SV07295334500

DONAŢII - CONT EURO | RO31BRDE450SV23761534500

Cel mai simplu, însă, puteți dona câte 2 euro la numărul special 8831*, printr-un sms cu textul Satul Speranței. 

*Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Telekom România Mobile și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. În rețeaua DigiMobil, numărul 8831 este disponibil doar pentru abonați și nu se percepe TVA pentru donații.

×
Subiecte în articol: Satul Speranţei Siret Război Ucraina
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close