Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Terminal Schengen, inaugurat cu două zile înaintea aderării, pe un mare aeroport din România | Marcel Ciolacu: "Puțini mai sperau"

Terminal Schengen, inaugurat cu două zile înaintea aderării, pe un mare aeroport din România | Marcel Ciolacu: "Puțini mai sperau"

România intră oficial în Spațiul Schengen aerian și maritim, din acest weekend. Liderii țării au celebrat deja momentul, într-un mare oraș din România, acolo unde a fost inaugurat noul terminal de plecări externe de pe aeroport.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   19:45

Este un proiect în valoare de peste 40 de milioane de euro finalizat în mai puțin de doi ani. La începerea lucrărilor, ministrul Transporturilor declara că își dorește ca în mai puțin de doi ani terminalul să fie folosit pentru zborurile în spațiu de liberă circulație. 

Noul terminal Schengen de pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara va opera opt avioane cu 18 ghișee și o capacitate de procesare de 800 de pasageri pe oră. Construcția, în valoare de 40 de milioane de euro a fost începută în urmă cu doi ani și a fost realizată din fonduri europene, guvernamentale și din bugetul propriu al aeroportului. 

"Puțini mai sperau ca România să deschidă vreodată ușa Schengen și iată că am reușit. Avem un plan foarte clar până la sfârșitul anului, să intrăm în Schengen și terestru", a declarat Marcel Ciolacu. 

Aeroporturile din întreaga țară au fost reconfigurate și începând de duminică vor exista doua zone, una dedicată călătoriilor din interiorul Spațiului Schengen și una pentru cursele din afara spațiului. Astfel se va scăpa de controlul la pașapoarte. 

Doar anul trecut, în România au fost înregistrate peste 110,00 de curse aeriene către și dinspre țările aflate în Spațiu Schengen. 

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close