Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un singur bloc din Suceava e marcat cu risc seismic. Motivul pentru care e imposibil de reabilitat

Un singur bloc din Suceava e marcat cu risc seismic. Motivul pentru care e imposibil de reabilitat

În tot municipiul Suceava un singur bloc este expertizat ca fiind cu risc seismic, însă, chiar şi cu expertiza făcută, situaţia reabilitării este una complicată.

Un singur bloc din Suceava e marcat cu risc seismic. Motivul pentru care e imposibil de reabilitat
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   19:01

Locatarii nu sunt de acord cu reabilitarea. Pe de altă parte, sunt aproximativ 50 de clădiri mai vechi de 100 de ani și alte 75 construite în urmă cu 50 - 100 de ani. Până în 2025, toate aceste clădiri trebuie verificate obligatoriu.

Pentru reabilitarea blocului din Suceava expertizat de curând au mai fost făcute demersuri şi în trecut. În 2016 a fost refăcută jumătate din faţadă, iar vara trecută au fost începute planurile pentru reparaţia celui de-al doilea tronson al imobilului.

Însă, lucrările de reabilitare nu au fost începute niciodată. Firma cu care a fost încheiat contractul a declarat că s-a confruntat cu reticenţa locatarilor, care nu i-ar fi primit în case, unde trebuiau făcute măsurătorile.

Citiţi şi: Cât costă un kit de supravieţuire în caz de cutremur şi ce conţine: "Te ajută cinci zile după seism"

Locuitorii acestui bloc sunt suspicioși că sunt ascunse interese imobiliare în spatele acestor reabilitări. O parte dintre ei neagă faptul că au fost vizitaţi de firma de construcţii, în timp ce alţii spun că, de fapt, s-ar fi impus nişte condiţii greu de acceptat.

Între timp, la Suceava au ajuns şi modulele speciale, unde se vor muta peste 500 de persoane care locuiau în blocurile vechi de peste 100 de ani. Sucevenii, însă, refuză să îşi părăsească locuinţele.

Alte câteva zeci de clădiri care au fost construite acum minim 50 de ani vor trebui să fie verificate până în 2025.

×
Subiecte în articol: Suceava expertiza reabilitare reabilitare
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close