Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Bani europeni pentru apă curentă | Conferinţa Naţională România Inteligentă

Bani europeni pentru apă curentă | Conferinţa Naţională România Inteligentă

România este, din păcate, şi în secolul XXI, ţara toaletelor în fundul curții. Autorităţile se luptă să reducă numărul gospodăriilor fără apă curentă și canalizare.

de Ioana Ciobanu    |    13 Iul 2023   •   11:37

Dacă la nivel național datele sunt încă îngrijorătoare, de jur împrejurul Bucureștiului finanțările europene și banii administrațiilor locale și centrale par să aducă acest obiectiv mai aproape de realitate.

"E foarte important să aflăm răspunsul la veşnica întrebare: de ce suntem în continuare ţara cu WC-ul în fundul curţii? De ce nu reuşim să îmbunătăţim aceşti parametri, până la urmă, de civilizaţie. Şi am pornit de la exemplul acesta din apropierea Capitalei pentru că, sigur, aici te-ai aştepta să fie dezvoltarea cea mai rapidă şi constatăm că, într-adevăr, în trei ani de zile s-a trecut de la 0,3% la 30% grad de implementare a proiectului regional de extindere a reţelei de apă şi canalizare. Deci, se poate.

Citeşte şi: Conferinţa Naţională "Drumul spre dezvoltare şi viaţă civilizată - extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în Ilfov" | România Inteligentă

Prin urmare vrem să vedem dacă se poate şi în alte părţi. Ca urmare, de la ministrul Dezvoltării, domnul Adrian Veştea, de la ministrul Mediului, domnul Mircea Fechet, de la reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene, o să încercăm să obţinem răspunsurile în ce stadiu suntem şi care e perspectiva de a accelera ritmul acesta. Pentru că fără apă şi fără o reţea de canalizare e greu să vorbeşti despre salvarea inclusiv a zonelor rurale care se depopulează. Şi multe dintre ele se depopulează tocmai pentru că nu există acest standard de viaţă.

Oamenii fug de acolo dacă nu au minimum de confort şi nu se întorc cei care ar putea să se întoarcă pentru că nu găsesc asta acasă. Toate răspunsurile le vom obţine astăzi de la reprezentanţii acestor instituţii, de la reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov, de la cei ai societăţilor care se ocupă de implementarea acestor proiecte, de la autoritatea care reglementează serviciile comunitare şi sper ca la final să vă dăm vestea în câţi ani scăpăm de eticheta asta", a declarat Adrian Ursu, jurnalist Antena 3 CNN şi realizator România Inteligentă.

Drumul spre dezvoltare și viață civilizată ~ extinderea infrastructurii de apă și canalizare in Ilfov| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

Drumul spre dezvoltare și viață civilizată ~ extinderea infrastructurii de apă și canalizare in Ilfov| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Adrian Ursu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close