Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Şcoala de la sat unde elevii au table interactive şi învaţă de pe tablete

Şcoala de la sat unde elevii au table interactive şi învaţă de pe tablete

Într-o comună din Arad există o școală unde elevii învață la standarde europene. Unitatea de învățământ din Apateu este complet digitalizată, cu metode de predare moderne. 

Şcoala de la sat unde elevii au table interactive şi învaţă de pe tablete
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2022   •   12:02

Mai mult, copiii au la dispoziție un cabinet de istorie unic, cu un decor ambiental și dotat cu gadgeturi care transformă o simplă lecție într-o experiență interactivă și atractivă. 

Astfel, școala poate fi considerată un model pentru multe din întreaga țară.

300 de copii învață la școala generală din comuna Apateu, situată la mai bine de 70 de kilometri de Arad. Toate clasele sunt dotate cu videoproiectoare și table inteligente, iar metodele de predare sunt complet digitalizate.

Elevii și profesorii au acces la o platformă care conține lecțiile din programa școlară în format digital. Astfel, procesul de predare se simplifică și devine mai atractiv pentru copii.

Școala are și un cabinet de istorie inedit, cu un decor ambiental, iar lecțiile sunt mult mai interesante pentru elevi.

Investiția pentru dotarea școlii cu aparatură de ultimă generație a fost făcută cu fonduri europene sau sponsorizări, iar directorul nu se oprește aici. 

În viitorul apropiat, fiecare sala de clasă din ciclul gimnazial va avea ecrane interactive care permit profesorilor să susțină orele complet digital.
 

×
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close