Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Pașaport românesc, identificat în ancheta exploziei Nord Stream. Cui i-ar aparține, de fapt

Pașaport românesc, identificat în ancheta exploziei Nord Stream. Cui i-ar aparține, de fapt

Un pașaport românesc a fost identificat în cadrul anchetei exploziei Nord Stream, relatează presa din Germania.

de Vlad Draghicescu    |    22 Mai 2023   •   23:30

Relatările de astăzi din presa germană se concentrează pe un număr de doi ucraineni care ar fi fost implicați în atacurile asupra conductelor Nord Stream.

Pe de altă parte, dezvăluirile cuprind rolul unei firme de apartament din Polonia, care ar fi încasat 3 milioane de euro în 2020.

Motivul rezidă în conexiunile ei directe cu Ucraina. Jurnaliștii germani spun că presupusa agenție de turism nu ar fi singura pistă care arată tot către Ucraina.

Ideea unei piste către Moscova pe care ar susține-o mai multe nave rusești în zona gazoductului, la momentul producerii atacului, este considerată mai degrabă neverosimilă de anchetatorii germani.

Citește și: Răsturnare de situaţie în explozia gazoductelor Nord Stream: un fost oficial de la Moscova sugerează că ruşii le-au aruncat în aer

Se știe că pașaportul românesc fals aparține unui așa zis cetățean român pe nume Ștefan Marcu. Se pare că persoana există și se afla la domiciliu în momentul exploziei.

În realitate deținătorul acestui pașaport fals ar fi un soldat ucrainean în vârstă de 26 de ani.


 

×
Subiecte în articol: pasaport Nord Stream
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close