Antena 3 CNN Externe Răsturnare de situaţie în explozia gazoductelor Nord Stream: un fost oficial de la Moscova sugerează că ruşii le-au aruncat în aer

Răsturnare de situaţie în explozia gazoductelor Nord Stream: un fost oficial de la Moscova sugerează că ruşii le-au aruncat în aer

Lovitură de teatru în scandalul sabotării Nord Stream: un fost ministru adjunct al Energiei din Rusia arată că Moscova ar fi responsabilă pentru aruncarea în aer a gazoductelor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2023   •   20:34

În septembrie 2022, când au avut loc exploziile, Rusia făcea exerciții militare în zona respectivă iar la aceste manevre au participat inclusiv scafandri militari, arată fostul ministru, citat de Antena 3 CNN.

Vladimir Milov (fotomontaj, dreapta) a ocupat poziția respectivă în anul 2002 timp de câteva luni, după care și-a dat demisia și, potrivit informațiilor disponibile din surse deschise, ar fi plecat în Occident cu câțiva ani înainte de invazia rusă în Ucraina.

Absolvent al Universității Miniere din Moscova și expert în domeniul energetic, el a fost un susținător al candidaturii prezidențiale a opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Citește și: Ancheta sabotării Nord Stream: Obiect misterios recuperat de pe fundul Mării Baltice

"Imaginați-vă pentru o secundă. Unu: cunoașteți foarte bine (rușii, care au construit Nord Stream 1 și 2, n.r.) parametrii acestor corpuri (gazoductele Nord Stream 1 și 2, n.r.). Pentru că, probabil, voi le-ați construit. Cunoașteți caracteristicile oțelului, ale betonului armat, ale traseului, locațiile convenabile, la milimetru. Știați de la început aceste informații, oricât de clasificate ar fi ele. În al doilea rând, nu trebuie să vă plimbați prin Europa cu tone de explozibili.

Puteți să le încărcați în teritoriile pe care le controlați. Și trei. Atenție! Aveți scafandri de mare adâncime instruiți care știu cum să manipuleze explozibilii. Plus navele necesare, echipate corespunzător", a spus fostul oficial rus, într-o prezentare pe canalul său YouTube.

Vladimir Milov: "Fotografii din satelit și informații publice de la Moscova arată prezența navelor și scafandrilor ruși la locul exploziilor"

"Site-ul publicației germane T-online scrie, citând surse din cadrul guvernelor și serviciilor de informații occidentale, că principala suspiciune privind amplasarea de explozibili la conductele Nord Stream s-a mutat acum către navele de război rusești, care în acel moment și în acel loc efectuau exerciții, inclusiv scufundări și exersarea operațiunilor subacvatice. Da, da, ați auzit bine.

Potrivit portalului german de știri, cu câteva zile înainte de exploziile de pe gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2 din septembrie 2022, în locul acela, au fost probabil nave militare rusești. Imaginile din satelit arată că cel puțin trei nave suspecte au părăsit baza navală rusă din Kaliningrad în noaptea de 21 septembrie, cu cinci zile înainte de explozii", a continuat el.

Milov a coroborat informațiile din presa germană cu cele publice de pe site-ul Ministerului rus al Apărării.

"Puteți merge chiar acum pe site-ul Ministerului rus al Apărării și puteți vedea chiar mesajul care spune că Flota Baltică a început un exercițiu major pe 21 septembrie, la care, atenție, printre altele, a participat un detașament pentru combaterea operațiunilor de sabotaj subacvatic.

Pur și simplu nu știu de ce au publicat asta, dar au recunoscut deschis că înainte de exploziile din Marea Baltică, Rusia făcea acolo exerciții cu scafandri. Iar scafandrii militari, bineînțeles, știu să lucreze bine cu explozibili", a conchis el.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close