Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ancheta sabotării Nord Stream: Obiect misterios recuperat de pe fundul Mării Baltice

Ancheta sabotării Nord Stream: Obiect misterios recuperat de pe fundul Mării Baltice

Danemarca a recuperat un obiect misterios găsit în apropierea singurei conducte de gaz Nord Stream 2, rămase intacte sub Marea Baltică. Iată ce a rezultat după examinare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   23:29

Reamintim că, săptămâna trecută, autorităţile daneze au declarat că un obiect tubular, care ieșea de pe fundul mării, având o lungime de aproximativ 40 cm şi un diametru de 10 cm, a fost găsit în timpul unei inspecții la ultima conductă Nord Stream rămasă intactă sub Marea Baltică.

Autoritățile daneze au recuperat obiectul necunoscut care a fost descoperit la gazoductul Nord-Stream 2 de lângă Bornholm. Obiectul misterios a fost scos de la o adâncime de 73m și examinat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Agenţia daneză pentru Energie, citată de agenția de știri daneză, subliniază că ar fi vorba despre o geamandură maritimă goală, folosită pentru marcaj vizual și nu ar reprezenta un risc pentru siguranță.

Ministrul danez al Apărării a publicat imagini ale obiectului care are o formă cilindrică. Obiectul cilindric pe fundul Mării Baltice este doar o mică parte din misterul sabotajului împotriva conductelor Nord-Stream din luna septembrie.

Liderul rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că o navă închiriată de Gazprom a găsit un obiect asemănător unei antene la aproximativ 30 de km de locurile exploziilor care au afectat anul trecut cele două gazoducte Nord Stream. Nu este clar dacă el se referea la acelaşi obiect pe care autorităţile daneze vor încerca să îl recupereze, notează Reuters.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close