Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sorin Cîmpeanu, replică, în direct, pentru Dana Budeanu: "În primul rând suntem vinovați noi, decidenții din Educație"

Sorin Cîmpeanu, replică, în direct, pentru Dana Budeanu: "În primul rând suntem vinovați noi, decidenții din Educație"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a intrat în direct, marție seara, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, pentru un drept la replică față de dezvăluirile făcute de Dana Budeanu, aflată în platoul aceleiași emisiuni.

Sorin Cîmpeanu, replică, în direct, pentru Dana Budeanu: "În primul rând suntem vinovați noi, decidenții din Educație"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    22 Iun 2021   •   22:32

"Pe subiectul burselor elevilor. Anul acesta, Guvernul a dat pentru prima oară, suma de 540 de milioane de lei, dublu sumei care a fost cheltuită anul trecut, de autoritățile locale, pentru bursele elevilor. Deci resurse financiare există.", a explicat ministrul Cîmpeanu.

"Am declarat public, repetat și apăsat, spunând că îmi doresc foarte mult că elevii să ia rezultate bune la Evaluarea Națională. Le-am spus inspectorilor generali din întreagă țară să înțeleagă că nu e corect să descărcăm toate dificultățile acestei perioade pe elevi.

Elevii sunt cei mai puțin vinovați de tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de criză sanitară. În primul rând suntem vinovați noi, decidenții din Educație, după care sunt și profesorii, care au fost mai mult sau mai puțin pregătiți pentru această perioadă. Dar în niciun caz elevii.", a mai precizat acesta.

Dana Budeanu a acuzat autoritățile din învățământ că au transmis profesorilor din toată țara să nu mai dea atâtea note de 10 elevilor merituoși, pentru că există prea multe burse.

"Bursierii, copiii, majoritatea sunt amărâți. Învață cei care nu au de niciunele. Să plece din sărăcie, să ajungă cineva. S-a dat circulară, domnule Cîmpeanu, de la minister, la școli, la licee, ca profesorii să nu mai dea atâtea note de zece la copii excepționali, că sunt prea multe burse de merit. Nu există așa ceva. Nu am trăit asemenea vremuri niciodată. O asemenea degradare a omului. Cum să tai bursele unor copii excepționali care sigur au nevoie de burse?"

 

 

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close