Antena 3 CNN Externe Avertisment MAE: Turcia închide un punct de frontieră

Avertisment MAE: Turcia închide un punct de frontieră

Avertisment MAE: Turcia închide un punct de frontieră
28 Noi 2015   •   13:40

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români referitor la închiderea singurului punct de trecere terestru între regiunea Kurdistan și Turcia, informează un comunicat transmis Agerpres.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau doresc să se deplaseze în Regiunea Kurdistan, din Irak, că autoritățile turce au închis punctul de trecere a frontierei Ibrahim Khalil, terestru, singurul funcțional dintre Regiunea Kurdistan și Turcia", se arată în documentul citat.

Punctul de trecere a fost închis în repetate rânduri, în contextul operațiunilor militare desfășurate în partea turcă a vămii (localitățile Sirnak, Silopi, Cizre, Nusaybin).

În consecință, MAE recomandă cetățenilor români să evite deplasările în această zonă.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața !".

×
Subiecte în articol: turcia avertisment MAE
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close