Antena 3 CNN Externe 18 morți într-un atentat în Afganistan

18 morți într-un atentat în Afganistan

18 morți într-un atentat în Afganistan
12 Iul 2015   •   23:00

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața duminică într-un atentat comis în estul Afganistanului de un terorist kamikaze cu o mașină capcană, în apropiere de Camp Chapman, o bază militară unde sunt staționați soldați afgani și străini, au informat autorități locale, citate de AFP, scrie agerpres.ro.

Pentru moment, autoritățile nu sunt în măsură să precizeze identitatea victimelor, nici dacă printre victime se află militari.

Rebelii talibani încă nu au revendicat atentatul, dar forțele de securitate afgane și străine fac parte din țintele lor preferate.

Teroristul s-a aruncat în aer "la un baraj al forțelor afgane de securitate lângă intrarea în baza" Camp Chapman, situată în orașul Khost, a declarat șeful poliției locale, Faizullah Ghairat.

"Am numărat 18 morți și șase răniți", a precizat un medic din cadrul spitalului municipal din Khost.

La rândul său, comandantul poliției a avansat un bilanț de 25 de morți și 16 răniți.

Potrivit acestuia, explozia a avut loc "nu departe de Camp Chapman", o bază militară unde sunt staționate trupe străine, în special americane, și afgane.

Solicitată de AFP, misiunea NATO în Afganistan a afirmat că este "la curent" cu producerea unei explozii, fără să ofere alte detalii.

În decembrie 2009, Camp Chapman a fost ținta unui spectaculos atentat sinucigaș revendicat de Al-Qaida, în care șapte agenți americani ai CIA au fost uciși.

×
Subiecte în articol: atentat
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close