Antena 3 CNN Externe 400.000 de oameni evacuați de frica ciclonului Mocha, ce se îndreaptă spre Myanmar și Bangladesh

400.000 de oameni evacuați de frica ciclonului Mocha, ce se îndreaptă spre Myanmar și Bangladesh

Sute de mii de oameni au fost evacuați spre locuri mai sigure, după ce ciclonul Mocha, cu vânturi de până la 210 km/h, s-a apropiat duminică de coastele Bangladeshului și ale Myanmarului. 

400.000 de oameni evacuați de frica ciclonului Mocha, ce se îndreaptă spre Myanmar și Bangladesh
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mai 2023   •   10:38

UPDATE: Puternicul ciclon Mocha a ajuns duminică pe coasta de vest a Myanmarului, iar puterea acestuia echivalează cu un uragan din Atlantic de categoria 5. De la formarea în Golful Bengal, ciclonul tropical s-a intensificat, cu vânturi susținute de 259 de kilometri pe oră și rafale de până la 315 km/h, precizează CNN. 

Puternicul ciclon ar putea aduce valuri de până la 4 m și ar putea afecta peste două milioane de persoane, majoritatea în statele Rakhine și Chin din Myanmar, relatează Mediafax.

Centrul de sateliți al Națiunilor Unite avertizează că, în cazul în care furtuna se va deplasa în interiorul Golfului Bengal, ar avea de suferit și mai mulți oameni.

„Salvarea de vieți este prioritatea noastră principală”, a declarat Mijanur Rahman. El este oficialul pentru ajutorarea sinistraților din Bangladesh și a evacuat aproximativ 300.000 de persoane înainte ca furtuna să atingă pământul.

Asistenții sociali sunt îngrijorați că peste un milion de refugiați, dintre care o jumătate de milion sunt copii, care trăiesc în taberele din apropierea traiectoriei ciclonului ar putea fi afectați. Cei mai mulți dintre aceștia locuiesc în adăposturi improvizate, în tabere înghesuite, după ce în 2017 au fugit de o represiune condusă de armată în Myanmar.

Încă de săptămâna trecută, cel puțin 100.000 de oameni din statul Rakhine din Myanmar s-au mutat în zone mai sigure.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close