Antena 3 CNN Externe Alertă la Munchen. Situaţie jenantă pentru serviciile secrete

Alertă la Munchen. Situaţie jenantă pentru serviciile secrete

Alertă la Munchen. Situaţie jenantă pentru serviciile secrete
03 Ian 2016   •   14:56
Un cetățean irakian a oferit un pont poliției germane în legătură cu un potențial atac terorist cu opt zile înainte ca serviciile secrete din SUA și din Franța să transmită informații care au determinat autoritățile germane să evacueze două gări feroviare din Munchen în noaptea de Revelion, a relatat duminică mass media bavareze, citate de DPA, potrivit Agerpres.

La 23 decembrie, un irakian s-a dus la o secție de poliție din landul Baden-Wuerttemberg (sud) și le-a spus agenților că fratele său, care trăiește în Irak, a aflat că mai mulți militanți plănuiau să comită un atentat, au transmis posturile de radio Suedwestrundfunk și Bayerischer Rundfunk. Poliția a luat legătura cu fratele bărbatului, care a confirmat spusele acestuia și a spus că atacurile urmau să fie comise în jurul datei de 6 ianuarie, de Sărbătoarea Epifaniei, în rețeaua de trenuri a orașului Munchen. El a furnizat poliției numele a șapte militanți islamiști despre care a spus că se aflau deja la Munchen.

Poliția locală și agenția de informații externe a Germaniei, BND, nu au reușit să dea de urma indivizilor identificați de bărbatul irakian, două percheziții la apartamente din Munchen, efectuate în data de 30 decembrie, încheindu-se fără niciun rezultat.

În ajunul Anului Nou, autoritățile germane au primit "informații foarte concrete" privind iminența unui atac de la surse de informații din SUA și Franța, fapt ce le-a determinat să evacueze gara centrală din Munchen și gara Pasing. Poliția nu a efectuat nicio arestare și nu este clar deocamdată dacă cei șapte se află sau nu în Germania.

Serviciile secrete germane estimează că circa 1.100 de islamiști potențial violenți trăiesc pe teritoriul țării, dintre care 430 au comis deja delicte grave.

×
Subiecte în articol: alerta munchen
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close