Antena 3 CNN Externe Accident cumplit: Autobuz școlar, lovit de tren: Patru morți și mai mulți răniți

Accident cumplit: Autobuz școlar, lovit de tren: Patru morți și mai mulți răniți

Accident cumplit: Autobuz școlar, lovit de tren: Patru morți și mai mulți răniți
14 Dec 2017   •   20:48

Update: O coliziune între un tren expres regional (TER) şi un autobuz şcolar, la o trecere la nivel cu calea ferată la Millas (Pyrénées-Orientales), s-a soldat cu patru copii morţi şi 19 persoane rănite, dintre care şapte grav, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, anunţat de Ministerul francez de Interne.

Știre inițială: Accident feroviar grav. Un autobuz școlar a fost lovit de un tren regional în regiunea Mialas, în apropiere de Perpignan. Din primele informații, bilanțul provizoriu arată că sunt patru morți și șapte răniți grav.

Printre victime se numără și copii, scrie lci.fr. Autobuzul transporta copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

Accidentul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată, pe axa Perpignan-Villefranche de Conflent, la ora locală 16.10 (17.10, ora României). Potrivit prefecturii a fost declanşat „planul alb” al serviciilor de salvare. La fața locului acționează: 70 de pompieri, 10 ambulanțe, două elicoptere de securitate civilă și două elicoptere SAMU.

Potrivit martorilor, autobuzul a fost tăiat în două în urma impactului. Premierul Édouard Philippe s-a deplasat la locul accidentului.

Elisabeth Borne, ministrul Transporturilor, a anunţat de asemenea că se duce la locul accidentului, dar şi preşedintele SNCF Guillaume Pepy.

 

 

 

×
Subiecte în articol: tren accident
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close