x close

Fii alături de noi!

Aeroport transformat în centru de primire a migranților

de 21 Ian 2016   •   14:01
Aeroport transformat în centru de primire a migranților 127
Fostul aeroport Tempelhof din Berlin, un simbol în vremea Războiului Rece, ar putea fi transformat în cel mai mare centru de primire pentru refugiați, conform unui plan controversat ce va fi luat în dezbatere joi de autoritățile capitalei germane, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Autoritățile berlineze vor să construiască noi adăposturi pe o parte din cele 380 de hectare ale aeroportului, pentru cazarea a 7.000 de refugiați.

Peste 2.000 de refugiați sunt găzduiți în prezent în hangarele aeroportului, dar Lagesco, agenția responsabilă cu înregistrarea refugiaților în capitala germană, se luptă să facă față sutelor de sosiri zilnice, în condiții de temperaturi sub 0 grade.

Politicieni și locuitori ai capitalei se opun însă acestor planuri, despre care afirmă că nu țin cont de referendumul din 2014 la care s-a votat stoparea oricăror dezvoltări imobiliare pe terenurile aferente aeroportului.

Chiar dacă oficiali ai primăriei insistă că refugiații ar fi găzduiți doar pe o perioadă de trei ani, criticii susțin că relaxarea sau modificarea legii care interzice construirea pe Tempelhof le va permite dezvoltatorilor imobiliari să aibă câștig de cauză pe termen lung.

În timpul Războiului Rece, aeroportul Tempelhof a fost o punte de legătură cu restul lumii pentru vest-berlinezii izolați prin blocada impusă de sovietici. După dărâmarea Zidului Berlinului, spațiul a fost folosit pentru organizarea de festivaluri și prezentări de modă, dar și pentru filmările din seria "Hunger Games".
poza

Actualitate

Imagini incredibile în Munții Bucegi: "Nu am mai văzut niciodată așa ceva!" VIDEO

Imagini spectaculoase au fost surprinse în Munții Bucegi. Un torent foarte puternic a măturat Jepii Mici, punând în pericol turiștii din zonă. Salvamontiștii au observat fenomenul extrem și au...

27 Iun 2016  •  12:10

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată

Frumoasa Gina Pistol a renunţat la tocuri şi la confort pentru o expediţie la care visa de ani buni: un pelerinaj pe El Camino, un drum de aproape 1.000 km, pe care l-a străbătut pe jos şi care i-a pus la...

26 Iun 2016  •  23:10

sati