Antena 3 CNN Externe Alegeri legislative în SUA. Obama: Este un scrutin dificil

Alegeri legislative în SUA. Obama: Este un scrutin dificil

Alegeri legislative în SUA. Obama: Este un scrutin dificil
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Noi 2010   •   08:48

Statele Unite riscă să ajungă într-o situaţie economică "foarte, foarte dificilă", dacă republicanii câştigă alegerile, a avertizat Barack Obama cu numai câteva ore înaintea alegerilor legislative de marţi. Milioane de americani se vor afla astăzi în faţa urnelor de vot pentru a alege cei 35 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi 37 din totalul de 100 de senatori. Potrivit ultimelor sondaje, republicanii ar urma să iasă victorioşi din alegeri, în defavoarea democraţilor.

Obama a recunoscut, la postul de radio WDAS-FM din Philadelphia, că "este un scrutin dificil, pentru că americanii trec printr-o perioadă foarte dificilă în ultimii doi ani". "Şomajul este încă ridicat, oamenii sunt în mod evident nemulţumiţi de ritmul refacerii economice, chiar dacă am salvat economia de la o a doua recesiune", a declarat Obama. În prezent, nivelul şomajului este de 9,6 %, printre cele mai înalte din ultimii 30 de ani.

"Oricât de greu ar fi în acest moment, cel puţin mergem în direcţia bună. Dacă ne răzgândim, va dura mult timp până când se va ajunge la o situaţie în care oamenii să îşi poată dezvolta talentele şi micile întreprinderi să poată creşte", a subliniat Obama, potrivit AFP.

Preşedintele i-a încurajat pe americani să vină la vot, avertizând că, în cazul în care republicanii vor câştiga alegerile, SUA se va confrunta cu grave probleme. "Trebuie să existe o participare bună" în favoarea candidaţilor democraţi, a spus Obama. "Dacă ceilalţi (republicanii) dau dovadă de mai mult entuziasm, am putea avea probleme în ceea ce priveşte progresul acestei ţări", a spus liderul SUA.

În cazul în care republicanii vor ajunge majoritari în Camera Reprezentanţilor, Obama va fi nevoit să negocieze cu ei şi să renunţe la o serie de reforme.

 

 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close