Antena 3 CNN Externe Amenințări fără precedent la adresa SUA. Washingtonul, ținta unui atac nuclear

Amenințări fără precedent la adresa SUA. Washingtonul, ținta unui atac nuclear

Amenințări fără precedent la adresa SUA. Washingtonul, ținta unui atac nuclear
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Mar 2016   •   17:45

Coreea de Nord a difuzat sâmbătă o nouă înregistrare video de propagandă în care prezintă un atac nuclear asupra Washingtonului şi îşi ameninţă vecinul din sud cu "un atac militar nemilos" pentru că l-a calomniat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Intitulată "Ultima şansă", înregistrarea video de patru minute difuzată de Phenian arată cum o rachetă nucleară lansată de pe un submarin distruge Washingtonul, apoi drapelul american apare în flăcări. În finalul filmuleţului se vede cum o rachetă iese din nori şi revine pe pământ, zdrobindu-se de Lincoln Memorial, monument ridicat la Washington în onoarea celui de-al 16-lea preşedinte al SUA. Pe ecran apare un mesaj în limba coreeană: Dacă imperialiştii americani mişcă un deget în direcţia noastră, îi vom lovi imediat cu forţa noastră nucleară".

Coreea de Nord a mai difuzat şi în trecut astfel de filmuleţe, între care unul, din 2013, prezenta Casa Albă prin vizorul unui lunetist, precum şi explozia Capitoliului.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close