Antena 3 CNN Externe Un bărbat înarmat a luat ostatici angajații unei fabrici americane din Istanbul! Autoritățile intervin

Un bărbat înarmat a luat ostatici angajații unei fabrici americane din Istanbul! Autoritățile intervin

Mai mulți angajați ai unei mari fabrici din Istanbul au fost luați ostatici de un bărbat înarmat. Autoritățile intervin.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2024   •   19:04

Un individ înarmat a luat șapte ostatici la fabrica Procter & Gamble, situată în afara Istanbulului, în Gebze, ca formă de protest împotriva războiului din Gaza.

Fabrica, specializată în producția de articole de îngrijire pentru bebeluși și femei, a devenit o adevărată scenă de groază, în urma căreia un număr semnificativ de polițiști și echipe medicale au fost trimise în zonă.

Guvernatorul din Kocaeli, Seddar Yavuz, a ajuns și el la fața locului.

Echipele speciale ale poliției pentru operațiuni de urgență se află acolo, iar strada a fost închisă circulației pentru vehicule și pietoni.

Presa turcă a confirmat faptul că există șapte ostatici în fabrică.

Angajații fabricii au fost evacuați. Din păcate, însă, șapte muncitori au rămas captivi. "Patronul este responsabil pentru siguranța lor", a subliniat sindicatul Umut-Sen într-un comunicat postat pe rețelele sociale.

În Turcia, odată cu conflictul din Gaza, s-au intensificat apelurile la boicotarea produselor americane. Unele restaurante, precum McDonald's sau cafenelele Starbucks, au fost vandalizate în diverse regiuni ale țării.

×
Subiecte în articol: Istanbul ostatici
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close