Antena 3 CNN Externe Anunţul important făcut de secretarul american al Apărării privind conflictul din Siria. "Suntem pregătiţi să mergem acolo"

Anunţul important făcut de secretarul american al Apărării privind conflictul din Siria. "Suntem pregătiţi să mergem acolo"

Anunţul important făcut de secretarul american al Apărării privind conflictul din Siria. "Suntem pregătiţi să mergem acolo"
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Aug 2013   •   17:15

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat că forţele armate sunt "pregătite" pentru o acţiune militară în Siria şi că aşteaptă aprobarea preşedintelui Obama în acest sens, informează BBC News.

"Suntem pregătiţi. Am poziţionat elemente pentru a fi capabili să răspundem oricărei opţiuni a preşedintelui", a precizat Hagel.

"Suntem pregătiţi să mergem acolo", a adăugat secretarul american al Apărării.

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat, luni, că Statele Unite dispun de dovezi care atestă că armata siriană a folosit armele chimice. Oficialul american a afirmat că acest lucru „este de necontestat" şi că este vorba despre o „indecenţă morală" pentru care responsabilii trebuie să răspundă.

Şi Marea Britanie se pregăteşte pentru un atac militar asupra Siriei, ca răspuns la folosirea armelor chimice în ţara lui Bashar al-Assad, chiar şi fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat Ministrul de Externe William Hague.


 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close