Antena 3 CNN Externe Armata ucraineană anunță că a distrus, cu o rachetă britanică, nava "invizibilă" a Marinei militare ruse

Armata ucraineană anunță că a distrus, cu o rachetă britanică, nava "invizibilă" a Marinei militare ruse

Un atac al armatei ucrainene asupra unui port din Crimeea a distrus complet o corvetă a Flotei ruse la Marea Neagră.

Armata ucraineană anunță că a distrus, cu o rachetă britanică, nava "invizibilă" a Marinei militare ruse
Sursa foto: X@StratCom_AFU
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   12:50

Atacul a avut loc în data de 4 noiembrie. Ucrainenii au folosit o rachetă de croazieră "Storm Shadow", livrată de armata britanică.

Racheta a lovit nava Askold.

Este vorba despre o corvetă din clasa Karakurt, lansată la apă în 2016 și cunoscută drept una dintre cele mai moderne ale marinei militare ruse.

Askold are capabilități "stealth" (invizibilitate radar), în sensul că profilul său radioelectronic este unul redus, pentru a face mai dificilă detecția de către inamic însă, în mod evident, acest lucru nu a ferit-o de lovitura cu racheta Storm Shadow.

Citește și: Adjunctul șefului statului major general al armatei ucrainene a fost ucis de o bombă ascunsă într-un cadou pentru ziua sa de naștere

În momentul atacului, Askold se afla în șantierul naval Zaliv din peninsula Crimeea. Comandamentul armatei ucrainene susține că, în urma loviturii, corveta nu mai poate fi reparată.

"Nava purtătoare de rachete Askold, cea mai nouă navă din clasa Karakurt, dotată cu tehnologie stealth, a fost avariată în timp ce se afla în șantierul naval Zaliv din Crimeea temporar ocupată. Conform informațiilor ucrainene, nava a suferit avarii ireparabile", susține armata ucraineană într-o postate pe Twitter.

 

×
Subiecte în articol: Askold stealth Zaliv Crimeea Storm Shadow
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close