Antena 3 CNN Externe Australia își deschide granițele pentru turiști după aproape doi ani

Australia își deschide granițele pentru turiști după aproape doi ani

Australia și-a redeschis granițele pentru prima dată în aproape doi ani. Acest lucru a dus la reuniuni de familie emoționante și va da un impuls turismului.

Australia își deschide granițele pentru turiști după aproape doi ani
Sursa foto: Twitter/ BP News Today
de Cerasela Stafie    |    21 Feb 2022   •   08:38

Australia este una dintre țările care au impus unele dintre cele mai stricte interdicții de călătorie. Granițele s-au închis în martie 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Cetățenilor și altor câteva categorii de persoane li s-a permis să se întoarcă de la sfârșitul anului trecut, dar majoritatea străinilor au fost nevoiți să aștepte.

Luni au avut loc reuniuni pline de lacrimi pe aeroportul din Sydney, când sute de oameni au intrat în țară.

O tânără, Charlotte, a împărtășit o îmbrățișare emoționantă cu bunicul ei. Ea a spus pentru rețeaua locală Nine Network: „mi-a fost atât de dor de el și am așteptat cu nerăbdare această călătorie atât de mult timp”, scrie BBC.

Turiștii care s-au vaccinat cu două doze nu vor fi nevoiți să intre în carantină, dar călătorii nevaccinați trebuie să facă acest lucru. Vor sta până la 14 zile într-un hotel pe cheltuiala lor.

Peste 50 de zboruri internaționale au aterizat luni. Vizitatorii pot intra în toate statele, cu excepția Australiei de Vest, care rămâne închisă până pe 3 martie, iar pentru acces va fi nevoie de trei doze de vaccin.

”Ce vești minunate, minunate pentru industria noastră turistică și pentru cei 660.000 de oameni angajați ai ei”, a declarat ministrul pentru Comerț, Turism și Investiții, Dan Tehan.
Australia a avut aproximativ 9,5 milioane de vizitatori în 2019.  Tehan a spus că speră într-o revenire puternică a sectorului turismului, care a fost afectat și de interdicțiile de călătorie interne.

Măsurile stricte ale țării au atras critici pentru separarea familiilor și înăbușirea afacerilor, dar au fost, de asemenea, apreciate pentru prevenirea multor decese înainte ca vaccinurile să fie disponibile. Australia a înregistrat aproximativ 4.900 de decese asociate virusului.

×
Subiecte în articol: Australia granite deschidere COVID-19
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close