Antena 3 CNN Externe Câţi bani scot din buzunar părinţii pentru a o "recompensa" pe Zâna Măseluţă | Avertismentul psihologilor

Câţi bani scot din buzunar părinţii pentru a o "recompensa" pe Zâna Măseluţă | Avertismentul psihologilor

Unii copii care pierd primii dinți de lapte se aleg cu cadouri scumpe şi sume mari de bani. În era modernă, Zâna Măseluţă nu mai acceptă mărunţiş, iar părinţii se întrec pentru a obţine titlul de cel mai generos dar pus sub perna celor mici.

Câţi bani scot din buzunar părinţii pentru a o "recompensa" pe Zâna Măseluţă | Avertismentul psihologilor
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   19:17

În era modernă, ideea de a pune o monedă sub pernă de fiecare dată când un copil pierde un dinte sau o măsea de lapte a devenit istorie.

Acum, părinții sunt dispuși să scoată din buzunare sume mari de bani pentru a-i ajuta pe cei mici să aibă o bucurie după acest eveniment, considerat o piatră de hotar în copilărie.

Astfel, s-a născut bursa dinților de lapte, unde părinţii se întrec pentru a oferi cadouri inedite.

De exemplu, potrivit unui sondaj realizat de Wall Street Journal, o mamă din Marea Britanie, în vârstă de 32 de ani, a decis ca pentru prima măsea de lapte pierdută de fiica ei să-i pună sub pernă 60 de lire sterline, o scrisoare, un colier de argint cu Zâna Măseluță și o brățară Louis Vuitton.

O altă mamă din California a declarat că i-a dat fiicei sale o bancnotă de 100 de dolari decorată cu sclipici și mici pietre strălucitoare.

Un alt părinte a spus că a pus cel puțin 50 de dolari și un set de autocolante cu pisici sub perna fiicei sale, dar și "pulbere de zână".

Şi dacă nu primesc bani, copii americani mai pot găsi sub pernă inclusiv jocuri video, telefoane de ultimă generație sau bijuterii scumpe.

Psihologii şi psihoterapeuții trag însă un semnal de alarmă cu privire la acest obicei.

"Da, este un moment important din viaţa unui copil pe care cu singuranţă fiecare părinte vrea să-l sărbătorească, dar nu recomand să oferim astfel de recompense care vor genera un sentiment fals de împlinire. Nu cred că este bine să le dai impresia că primesc bani pentru niciun motiv real", a declarat Lesley Koeppel, un psihoterapeut din New York City, potrivit adevărul.ro.

Cât valorează dinții de lapte pierduți

Potrivit unui sondaj Delta Dental realizat în perioada 6-19 ianuarie pe un eșantion de 1.000 de părinți ai unor copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani preţul pentru un dinte de lapte a înregistrat creşteri semnificative.

Astfel în 2024, valoarea medie a unei măsele de lapte a ajuns la 7,29 dolari, cu peste 1 dolar mai mult decât ceea ce primește un dinte obișnuit, a constatat sondajul.

×
Subiecte în articol: bani parinti copii
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close