Antena 3 CNN Externe Barack Obama se va întâlni cu Abbas. Statele Unite nu vor un vot ONU cu privire la statul palestinian

Barack Obama se va întâlni cu Abbas. Statele Unite nu vor un vot ONU cu privire la statul palestinian

Barack Obama se va întâlni cu Abbas. Statele Unite nu vor un vot ONU cu privire la statul palestinian
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
de N.B.    |    21 Sep 2011   •   12:47

Preşedintele Statelor Unite va încerca, atât public, la Adunarea generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite de miercuri, cât şi prin întâlniri private cu liderii israelieni şi palestinieni, să oprească demersul lui Mahmoud Abbas de a obţine recunoaşterea statul palestinian, informează ABC News.

Diplomaţii americani recunosc faptul că Abbas este hotărât să ceară ONU să acorde statut de membru cu drepturi depline statului palestinian, Obama urmând a avea o întrevedere privată cu acesta în care îi va cere să renunţe la scrisoarea oficială prin care cere recunoaşterea acestuia ca stat.

"Preşedintele va spune, sincer, acelaşi lucru în privat pe care îl va spune şi în public, şi anume că nu considerăm că aceasta este cea mai bună metodă pentru a atinge aspiraţiile palestinienilor", a declarat Ben Rhodes, consilier pe siguranţă naţională la Casa Albă.

Administraţia Obama a anunţat că se va opune oricărei iniţiative de acest gen din partea palestinienilor, considerând că recunoaşterea statală poate fi obţinută numai prin negocieri între cele două părţi, nu un vot al ONU.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close