Antena 3 CNN Externe O biserică veche de sute de ani din Mexic a ieșit la suprafața unui lac, după ce a fost scufundată mai bine de 40 de ani

O biserică veche de sute de ani din Mexic a ieșit la suprafața unui lac, după ce a fost scufundată mai bine de 40 de ani

O biserică din secolul al XIX-lea a ieșit la suprafața apei unui lac mexican după ce a fost scufundată timp de decenii. Regiunea este afectată de secetă în prezent.

O biserică veche de sute de ani din Mexic a ieșit la suprafața unui lac, după ce a fost scufundată mai bine de 40 de ani
Sursa foto: Youtube/Robotic News
de Adelina Miron    |    07 Mai 2021   •   11:01

Biserica Fecioarei din Dolores a dispărut în 1979 când a fost construit barajul Purisima și a îngropat comunitatea colonială El Zangarro.

„Istoria orală ne spune că le-a fost foarte greu să părăsească locul, nu doar din cauza clădirilor, ci din cauza sentimentului de apartenență la locul respectiv”, a spus Dulce Vazquez, directorul arhivelor municipale locale.

„Câțiva au rezistat până au văzut că este deja o realitate că apa se va ridica și va acoperi întregul oraș”, a declarat Vazquez pentru ziarul mexican Milenio.

Locuitorii din El Zangarro au fost relocați în teritoriile din apropiere, unde au fondat o comunitate cu același nume.

Dar o secetă recentă care a afectat orașul Guanajuato și zona înconjurătoare în ultimele luni a readus biserica istorică la suprafață. 

Peste 70% din suprafața țării a fost afectată de sezonul uscat prelungit, cu o lipsă de precipitații deosebit de acută în Guanajuato.

×
Subiecte în articol: biserica Mexic scufundat
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close