Antena 3 CNN Externe BREXIT. Tot mai mulți britanici vor cetățenie belgiană

BREXIT. Tot mai mulți britanici vor cetățenie belgiană

BREXIT. Tot mai mulți britanici vor cetățenie belgiană
Sursa foto: Foto: Pixabay
25 Iun 2016   •   19:48

Primarii mai multor localităţi din jurul Bruxellesului au indicat că, în decurs de câteva ore de la votul din Regatul Unit pentru ieşirea din Uniunea Europeană, a avut loc o creştere a numărului de rezidenţi britanici care au întrebat cum să procedeze pentru obţinerea cetăţeniei belgiene, a relatat sâmbătă cotidianul Le Soir, citat de agenţia Xinhua. 

În Waterloo, o suburbie din sudul capitalei belgiene unde sunt înregistraţi 450 de britanici, primăriţa Florence Reuter a declarat pentru Le Soir că cinci persoane au depus actele vineri dimineaţa pentru a demara procedura de obţinere a cetăţeniei Belgiei. 

Potrivit dnei Reuter, alţi zeci de britanici au sunat pentru a cere informaţii. ''Biroul de înregistrare nu s-a ocupat cu nimic altceva în această dimineaţă'', a afirmat primăriţa. 

În municipalitatea Woluwe-Saint-Pierre din Bruxelles au fost primite trei cereri vineri, potrivit Le Soir, care precizează că, în ultimele patru luni, nu s-a primit nici una de la rezidenţi britanici. 

În altă parte a oraşului, la Ixelles, vineri, până la jumătatea zilei, 15 britanici au solicitat informaţii pentru a obţine cetăţenia belgiană. 

Olivier Deleuze, primarul municipalităţii Watermael-Boitsfort din Bruxelles, a afirmat că trei britanici au cerut vineri dimineaţa demararea procedurii de obţinere a cetăţeniei belgiene. 

''Este ceva excepţional'', a declarat primarul Deleuze pentru Le Soir. ''În mod normal, noi nu primim niciodată astfel de cereri. Am primit una în 2013 şi apoi una în martie'', a adăugat el. 

Potrivit Ambasadei britanice la Bruxelles, aproximativ 31.000 de cetăţeni britanici trăiesc în Belgia. Circa 1.500 de britanici lucrează în instituţiile europene.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit Marea Britanie cetatenie Belgia
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close