Antena 3 CNN Externe Canada, zguduită de un nou incident tensionat. Ce s-a aflat azi despre teroristul care a deschis focul în Parlament

Canada, zguduită de un nou incident tensionat. Ce s-a aflat azi despre teroristul care a deschis focul în Parlament

Canada, zguduită de un nou incident tensionat. Ce s-a aflat azi despre teroristul care a deschis focul în Parlament
de O.P.    |    24 Oct 2014   •   06:47

Capitala Canadei a trăit noi momente de tensiune, după atacul terorist din Parlament. Un individ a fost oprit de agenţii de securitate în timp ce încerca să se apropie de premierul Stephen Harper, la o ceremonie în memoria soldatului ucis în atacul de miercuri. 

Între timp, au apărut noi informaţii despre agresorul din Parlament. E vorba despre  un tânăr convertit la islam, cu cazier judiciar, care avea legături cu extremişti musulmani şi visa să plece în Siria sau Libia.

Noul incident s-a produs în momentul în care prim-ministrul Stephen Harper depunea flori la locul unde un soldat a fost ucis, miercuri, de agresorul din Parlament. Un individ a forţat cordonul de securitate şi a încercat să ajungă la premier.

El a fost, însă, imediat doborât şi reţinut de agenţii de securitate. Incidentul, ale cărui motive nu sunt clare, a pus în evidenţă tensiunea care se menţine la Ottawa, după atacul din Parlament. În faţa deputaţilor, premierul Harper a reafirmat că ţara nu se va lăsa intimidată de terorism.

Reunit după atacul de miercuri, parlamentul l-a omagiat pe paznicul care, în momentul atacului, şi-a păstrat sângele rece şi l-a împuşcat mortal pe agresor.

În mod normal, sergentul parlamentar are doar un rol ceremonial dar miercuri el şi-a făcut şi datoria ca apărător al forului legislativ.

Poliţia a dat publicităţii înregistrări ale camerelor de supraveghere, din momentul atacului, ca şi informaţii despre agresor. În vârstă de 32 de ani, el era fiul unei canadiene, funcţionară cu rang înalt la serviciul de imigrare, şi al unui om de afaceri de origine libiană. După câteva arestări pentru jafuri şi deţinere de droguri, tânărul se convertise la Islam şi contactase extremişti musulmani din Canada şi Statele Unite.

Unii din cunoscuţii săi cred, totuşi, că el nu era un terorist ci, mai curând, suferea de afecţiuni psihice. Într-un comunicat de presă, mama sa a cerut iertare pentru actul fiului său.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close