Antena 3 CNN Externe Cancelarul austriac Karl Nehammer, ironizat în presa europeană cu o urare în limba rusă, de ziua lui

Cancelarul austriac Karl Nehammer, ironizat în presa europeană cu o urare în limba rusă, de ziua lui

Într-o remarcabilă demonstrație de ironie, Austria sărbătorește pe 18 octombrie ziua de naștere a cancelarului Nehammer, cu toată grandoarea posibilă, cu baloane, urări de bine și ceva de turbulențe economice.

Cancelarul austriac Karl Nehammer, ironizat în presa europeană cu o urare în limba rusă, de ziua lui
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Javad Parsa
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   12:51

Așa își începe articolul din "EU Today" jurnalistul Alan Reid, care pune concluzia încă de la început: nici cetățenii austrieci și nici membrii OVP (partidul lui Nehammer, n.r.) nu mai iau în serios sloganul 'Glaub an Oesterreich' (Credeți în Austria), ca urmare a neadevărurilor spuse de cancelarul austriac și a baletului politic al acestuia.

Reid își intitulează materialul  "Petrecerea de ziua de Naștere a lui Nehammer"  și adaugă în limba rusă urarea "La mulți ani".

"În timp ce aruncăm cu confetti, ar trebui să ne gândim la cetățenii austrieci care se luptă cu 'darurile încântătoare' ale inflației și ale creșterii prețurilor.

Creșterea prețului vieții servește drept fundal pentru această mare sărbătoare, generând o simfonie a discordanței financiare care l-ar face chiar și pe Mozart să ridice o sprânceană.

În timp ce Karl Nehammer le-a recomandat concetățenilor săi să mănânce hamburgeri dacă se confruntă cu dificultăți financiare, el însuși sărbătorește, fără îndoială, în stil mare, cu șampanie și caviar rusesc sau ceva de genul acesta.

Este posibil ca întreprinderile austriece să se alăture festivităților, punându-și pălăriile de petrecere, în timp ce jelesc în liniște pierderile economice datorate unei deciziilor proaste de politică externă. În acest context, ne întrebăm dacă nu cumva manualul de politică externă al guvernului de la Viena este inspirat din maestrul absurdului, Kafka.

EU Today: Raiffeisen Bank, încurajată și protejată de Nehammer să facă afaceri în Rusia

În ciuda faptului că OMV și Erste Group raportează profituri consistente, de care beneficiază statul austriac, acestea sunt afectate de deciziile de politică externă luate de Nehammer și asociații săi.

Aceste companii i-au cerut în repetate rânduri cancelarului să adopte o poziție rațională în ceea ce privește interesele companiilor austriece, dar au fost ignorate de fiecare dată.

Sectorul bancar vienez, de obicei mândria balului, se află în situația de a executa un număr de dans necoordonat, datorită măsurilor de luate de guvern.

Cu toate acestea, o bancă iese în evidență: Raiffeisen Bank își va trimite cu siguranță urările de ziua ei de naștere, deoarece cancelarul îi permite să acumuleze câștiguri uriașe în Rusia, protejând-o, în același timp, de reproșurile Uniunii Europene.

EU Today: Poate Putin îl va felicita pe Nehammer pentru fragmentarea Europei

Nehammer a reușit să ridice bariere între el, propria administrație și popor, în vreme ce și i-a făcut ostili pe liderii europeni, din cauza abordării sale asupra unor evenimente cruciale, cum ar fi războiul din Ucraina. Scuza sa a fost invocarea dependenței Austriei de gazul rusesc.

Cine îi va trimite urări de ziua lui? Și care vor fi aceste urări? Câte dintre ele vor fi sincere? Poate că Vladimir Putin va suna, nu doar pentru a-i transmite urări, ci și pentru a-i mulțumi și a-l felicita pentru fragmentarea Europei.

(...) Sărbătorirea zilei de naștere a cancelarului Nehammer este un masterclass de satiră, iar aplauzele răsună pe fondul provocărilor electorale cu care se confruntă partidul său politic: Noroc într-un nou an politic de montagne russe!", își încheie materialul jurnalistul "EU Today".

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close