Antena 3 CNN Externe Care este, de fapt, starea de sănătate a lui Igor Dodon, după accidentul rutier în care a fost implicat

Care este, de fapt, starea de sănătate a lui Igor Dodon, după accidentul rutier în care a fost implicat

Care este, de fapt, starea de sănătate a lui Igor Dodon, după accidentul rutier în care a fost implicat
Sursa foto: Foto: Facebook/Igor Dodon
10 Sep 2018   •   14:57

Preşedintele moldovean Igor Dodon, care a fost implicat duminică într-un accident rutier, ar fi suferit răni mai grave decât a lăsat să se înţeleagă în mesajul transmis duminică imediat după eveniment, susţine într-o postare pe Facebook fostul său purtător de cuvânt Ion Ceban, citat luni de publicaţia Timpul.

Accidentul s-a petrecut pe traseul Chişinău - Călăraşi, în apropiere de Străşeni, unde, o camionetă ieşită aparent pe contrasens în condiţii meteo nefavorabile a lovit lateral Mercedesul prezidenţial şi o maşină a pazei, care s-au răsturnat.

''Domnul preşedinte a evitat să dezvăluie detalii despre consecinţele accidentului, fiindcă nu a vrut să pună accent pe starea sa, dar am aflat că de fapt au fost înregistrate un şir de traumatisme'', susţine Ceban, care spune că preşedintele moldovean ar fi suferit o leziune la coloană, iar fiul şi mama sa, care se aflau cu el în autoturism, ar fi fost răniţi, iar mama preşedintelui ar fi suferit deja o primă intervenţie chirurgicală. ''Ne rugăm pentru sănătatea familiei prezidenţiale, care din fericire a ieşit fără victime din acel accident (...) foarte dubios'', mai spune Ceban.

Cu toate acestea, preşedintele Igor Dodon a declarat că el şi membrii familiei sale sunt ''în ordine'' şi ''fără traumatisme grave'' în urma accidentului rutier de duminică, informează luni postul de radio Europa Liberă.

Mai mult, socialiştii proruşi, din rândurile cărora provine şi actualul preşedinte moldovean, încearcă să acrediteze ideea că acesta nu a fost un simplu accident rutier, ci o tentativă de asasinare a preşedintelui Dodon.

''După toate evidenţele care reies din imagini, el a fost mai curând unul înscenat şi nu întâmplător şi îl tratăm cel puţin ca pe un semnal de avertizare, dacă nu ca pe o tentativă directă la viaţa şi sănătatea şefului statului'', susţine în postarea sa Ion Ceban.

Referitor la starea de sănătate a lui Dodon, directorul Spitalului de Urgenţă din Chişinău, Mihai Ciocanu, a declarat duminică pentru portalul Deschide.md că atât preşedintele moldovean, cât şi fiul său sunt într-o stare de sănătate satisfăcătoare şi că nu au suferit răni grave şi nici fracturi.

''Au fost examinaţi atât vizual, cât şi radiologic şi nu s-au stabilit traumatisme sau fracturi. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare şi deja au plecat acasă pentru că nu era necesară internarea'', a menţionat el.

În schimb, şoferul camionetei, aparţinând întreprinderii ''Avicola Floreni'', a ajuns la spital, unde se afla internat şi luni, depăşind starea critică. Colegii lui vorbesc despre ''un accident stupid'', din cauza vitezei excesive cu care se deplasa coloana prezidenţială, scrie Ziarul Naţional din Chişinău.

''Coloana preşedintelui se deplasa cu viteză excesivă. Microbuzul din faţa lui a frânat brusc şi şoferul nostru a frânat şi el, dar a derapat, fiindcă drumul era umed. A fost un accident stupid, care e interpretat acum aşa cum le convine'' lor (socialiştilor), a declarat o sursă de la ''Avicola Floreni'' pentru ziarul citat.

Potrivit presei de peste Prut, mama preşedintelui a fost rănită ceva mai grav.

Inspectoratul General al Poliţiei moldovene anunţă, într-un comunicat, că a fost deschis un dosar penal în legătură cu accidentul în care a fost implicat preşedintele Igor Dodon ''pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi luarea unei decizii legale''.

''Accidentul s-a produs după ce un camion condus de un bărbat de 40 de ani a intrat în depăşire pe contrasens şi a lovit frontal coloana oficială. Automobilul model Mercedes, ce aparţine Serviciului de Protecţie şi Pază, a derapat şi s-a răsturnat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport VW Touareg care făcea parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament'', se precizează în comunicatul citat.

Conform poliţiei, viaţa niciuneia din persoanele rănite în accident nu este în pericol. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: igor dodon accident
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close