Antena 3 CNN Externe Cazul dispariției misterioase a fetei de la Vatican, redeschis după 40 de ani. Emanuela Orlandi era fiica unui angajat al casei papale

Cazul dispariției misterioase a fetei de la Vatican, redeschis după 40 de ani. Emanuela Orlandi era fiica unui angajat al casei papale

Magistratura Vaticanului redeschide după 40 de ani unul dintre cele mai mari mistere din istoria sa, cazul de dispariție a Emanuelei Orlandi.

Cazul dispariției misterioase a fetei de la Vatican, redeschis după 40 de ani. Emanuela Orlandi era fiica unui angajat al casei papale
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Ios/Ropi
de Ioana Mircea    |    09 Ian 2023   •   20:12

La aproape 40 de ani de la dispariția ei, Vaticanul a redeschis cazul Emanuela Orlandi. Promotorul de justiție al Vaticanului, Alessandro Diddi, împreună cu Jandarmeria, au decis să redeschidă ancheta asupra unui caz care a zguduit Sfântul Scaun și cele mai înalte instituții ale sale.

Potrivit celor de la Adnkronos, obiectivul anchetatorilor este de a reexamina toate dosarele, documentele, rapoartele, informațiile și mărturiile.

Conform planului de lucru, se va porni de la datele dobândite în timpul procesului, se vor urmări noi piste și vechi indicii, care la vremea respectivă nu erau foarte amănunțite: pe scurt, se va porni de la examinarea fiecărui detaliu începând cu acea după-amiază de 22 iunie 1983, când o fată de 15 ani, Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a dispărut în neant. Tatăl fetei lucra pentru casa papală.

Fata a plecat la o lecție de flaut în Piazza Sant'Apollinare. Lângă biserica cu același nume, mulți ani mai târziu, s-a descoperit că a fost înmormântat unul dintre liderii bandei Magliana, "Renatino" Enrico De Pedis, care, potrivit mai multor martori, a fost cel care a răpit fata, "în numele unor înalți prelați".

Dispariţia copilei a fost pusă pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informaţii străine, pe seama grupării Magliana, un sindicat al crimei organizate, dar şi a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Vatican Emanuela Orlandi
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close